Organizatorių archyvo nuotr.

Perkant kelnaites verta pasidomėti, iš ko jos yra pagamintos. Tai turi labai didelę įtaką jūsų komfortui visos dienos metu. Tad į ką reikėtų atkreipti dėmesį besirenkant apatinį trikotažą?

Nauji įpročiai

Prekybos centruose pirktų maisto pakuočių etikečių skaitymas jau, atrodo, įaugo mums į kraują, tačiau šis įprotis kur kas mažiau išlavintas, kai kalbame apie apatinio trikotažo audinio sudėties analizavimą. Ir tai yra didelė klaida! Nes iš nekokybiškų medžiagų pagamintos kelnaitės, jau nepaisant to, kad jose galite jaustis nepatogiai, tampa daugelio ligų, tarp jų ir mikozės ar makšties uždegimų, priežastimi. Todėl tikrai pravartu atkreipti dėmesį ir nuo šiol visada nagrinėti audinių etiketes.

Kokias kelnaites rinktis ką tik pagimdžiusioms?

Tinkamo apatinio trikotažo pasirinkimo problema iškyla ir moterims, kurioms buvo atliktas cezario pjūvis ar kita operacija panašioje kūno srityje.

Nėriniuotos kelnaitės susilietus su šviežiu randu gali sukelti komplikacijų, nes pooperacinė žaizda tinkamai negyja dėl nuolatinio dirginimo. Ir tai tikrai dažna situacija moterų tarpe. To rezultatas gali būti rando atsiskyrimas vienoje vietoje arba per visą pjūvio ilgį, rando hipertrofija, jo infekcija ir kt. problemos.

Pacientėms visada rekomenduojama vengti kelnaičių su nėriniais, o patogiausia – arba kelnaitės, nesiekiančios rando, arba aukštu liemeniu. Svarbu, kad dėvimų apatinių kraštelis nekontaktuotų su pjūvio vieta. Tokiu būdu sumažinama komplikacijų rizika gijimo procese. Taip pat moterims po natūralaus gimdymo rekomenduojama dėvėti įprastas medvilnines kelnaites. Jas rasite čia: https://spartatextile.lt/produkto-zyma/medvilnines-kelnaites-moterims/. 

Kokias kelnaites rinktis kitais atvejais?

Daugelis ekspertų pabrėžia, kad siekiant palaikyti tinkamą lytinę moterų sveikatą, klasikinės medvilninės kelnaitės ar bokseriai yra tinkamiausios kasdieniam dėvėjimui. Kodėl? Prakaitas įsigeria į kelnaites, o medvilnė gerai sugeria drėgmę. Mūsų oda, įskaitant intymių vietų sritį, turi kvėpuoti, o sintetiniame audinyje oda tikrai nekvėpuos. Neretai tai gali sukelti ir rimtesnių ligų.

Dėvėdami kelnaites iš natūralių audinių išvengsite odos trynimosi, deginimo ir niežėjimo, kuris gali atsirasti, kai kūnas ilgą laiką liečiasi su sintetine medžiaga. O natūralūs audiniai gaminami iš natūralių augalinės kilmės medžiagų, tokių kaip medvilnė, arba iš natūralios gyvulinės kilmės, pavyzdžiui, šilko.

Apatiniai drabužiai ne tik atskiria kūną nuo viršutinių drabužių, bet ir apsaugo intymias vietas nuo žemos temperatūros, dirginimo ir kitų išorės veiksnių. Todėl juos dėvėti dienos metu yra būtina. O kad visos dienos metu jaustumėtės patogiai, turėtumėte išsirinkti sau patogius kelnaičių modelius – tai labai individualu. Vienoms patinka šortukų tipo (bokserių) kelnaitės, kitoms kelnaitės su juostele, dar geriau žinomos kaip stringai.

Ieškote kokybiškų, elegantiškų ir itin patogių kelnaičių? Sparta kelnaitės moterims yra būtent tai, ko jūs ieškote.

Nebijokite dirbtinių pluoštų

Kelnaitės neretai yra siuvamos ir iš dirbtinių pluoštų. Tačiau pavadinimas „dirbtiniai pluoštai“ gali šiek tiek suklaidinti, nes jie gaminami iš natūralių organinių žaliavų, tokių kaip medienos celiuliozės ir pan. Todėl tai skiriasi nuo sintetinių medžiagų. Sintetiniai audiniai pasižymi mažu drėgmės sugėrimu, nors išimtis yra aukštos kokybės poliamido pluoštas, iš kurio daugiausia gaminami sportiniai drabužiai. Tačiau sintetikos apatiniame trikotaže reikėtų vengti.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: