Organizatorių archyvo nuotr.

Stebėjimo kameros visą laiką buvo vienas iš veiksmingiausių namų ir įmonių apsaugos sprendimų. Kad stebėjimo sistema būtų veiksminga, turime pasirinkti tinkamas vaizdo stebėjimo kameras. Rinkoje turime didelį pasirinkimą įrenginių, kurie skiriasi parametrais, technologijomis ir sujungimo būdu. Šiame straipsnyje atkreipsime dėmesį į pagrindinius įrangos pasirinkimo skirtumus.

Vaizdo stebėjimas – kokius kabelius turėčiau naudoti?

  • Turint tinklo stebėjimo kabelį, vytą porą, eternetą, UTP, galite įrengti ir IP stebėjimą, ir analoginį stebėjimą. Standartas IP stebėjimui įrengti yra 5 kategorijos arba aukštesnės 6 kategorijos kabeliai.

  • Turite koaksialinius kabelius, anteninį kabelį, koaksialinį kabelį su maitinimu? Tada galime prijungti visais laikais gana populiarią hibridinę stebėjimo sistemą. Hibridinės kameros, tai technologija, kuri nuolat plečiama. Šiuo metu hibridinės kameros siūlo iki 4K raišką. Neabejotinas analoginių sistemų privalumas yra tai, kad sistemą labai paprasta įdiegti patiems. Pakanka abiejose kabelio pusėse prijungti siųstuvus. Analoginės kameros, kaip ir IP kameros, negali veikti savarankiškai. Norint, kad sistema veiktų visu pajėgumu, reikalingas vaizdo registratorius. Analoginis stebėjimas turi keletą funkcijų, panašių į skaitmeninių sistemų. Analoginėje sistemoje galime naudoti nuotolinę prieigą prie įrenginių, prieigą iš telefono su programėle ir t. t.

Stebėjimo kameros – kuri technologija geresnė?

Naujausia ir kartu labiausiai išvystyta technologija yra IP stebėjimo kameros. Tai reiškia, kad pasirinkę IP kameras gausite ne tik puikią vaizdo kokybę, bet ir plačias plėtros galimybes, vaizdo analizės ir signalizacijos funkcijų naudojimą.

Kokybiškos IP kameros taip pat reiškia neribotas plėtros galimybes ateityje. IP vaizdo stebėjimo sistemą galima išplėsti naudojant nuosavą serverį, atminties korteles, išorinę programinę įrangą arba renkantis vaizdo registratorius kameroms su įrašymu diske. Skaitmeninės kameros reiškia ne tik didesnę vaizdo skiriamąją gebą, bet ir funkcijas, kurios neįmanomos naudojant analogines sistemas.

Stebėjimo kameros – pasirinkimas pagal būsto tipą

Galime rinktis iš tūbinių, kupolinių ir PTZ kamerų. Be vizualinių skirtumų, verta išsamiai palyginti atskirus modelius. Negalime atsakyti, kurios kameros bus geresnės, lygindami jas tik pagal korpusą. Kiekvienam pastatui reikalinga skirtinga raiška, kamerų židinio nuotolis ir papildomos funkcijos. Verta paminėti, kad kupolinės kameros paprastai turi trumpesnį infraraudonųjų spindulių šviestuvą, kaip tūbinės ir PTZ kameros. Nerekomenduojame naudoti IP kupolinių kamerų su difuzoriumi lauko sąlygomis dėl šviesos atspindžių ir vandens nusėdimo.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: