Organizatorių archyvo nuotr.

Vienas iš svarbiausių sėkmingos žvejybos įrankių – tai kokybiška meškerė. Visgi, tinkamai ją pasirinkti gali būti sudėtinga. Įprastai svarbu atsižvelgti į tai, kokias žuvis norite sugauti. Be to, nemažai lemia pats žvejybos stilius ir sukaupta patirtis. Spiningavimas išlieka vienu iš populiariausių žūklės metodų. Čia naudojamos specifinės meškerės, vadinamos spiningais. Nuo tradicinių variantų jos skiriasi ne tik savo konstrukcija, tačiau ir naudojimo būdu bei kitais aspektais. Visgi, aptarkime skirtumus kiek plačiau. 

Spiningavimas – kas tai?

Spiningavimas – tai žvejybos metodas, kurio metu yra naudojamas dirbtinis masalas (pavyzdžiui, blizgės arba guminukai), siekiant pritraukti žuvis. Jis laikomas vienu iš greičiausių žūklės būdų. Dažniausiai spiningavimas yra naudojamas plėšrių žuvų gaudymui. Šis žvejybos būdas reikalauja tikslaus meškerės valdymo ir užmetimo. Įprastai jis yra labai mėgstamas jau patyrusių žvejų tarpe. 

Spiningo meškerės

Spiningo meškerės yra žvejybinės meškerės, skirtos spiningavimui. Dažniausiai jos gaminamos iš anglies arba stiklo pluošto. Pirmuoju atveju meškerės yra kiek lengvesnės ir brangesnės, antruoju – tvirtesnės bei pigesnės. Spiningo meškerės taip pat gali būti įvairių ilgių bei svorių. Kai kurios iš jų labiau tinka didesniuose vandens telkiniuose, o kitos mažesniuose. 

Kuo išsiskiria meškerės spiningavimui?

Spiningo meškerės nuo tradicinių skiriasi net keliais esminiais aspektais – konstrukcija, naudojimo būdu ir veiksmų intensyvumu. Kita vertus, įprastai jos taip pat pasitelkiamos skirtingų laimikių žvejybai. Spiningo meškerėmis dažniausiai siekiama pagauti plėšrias žuvis. Tuo tarpu, tradiciniai variantai įprastai pasitelkiami karpių, karšių, lynų bei panašių žuvų žvejyboje. Kita vertus, tarp skirtumų reikėtų paminėti ir ričių tipus. Spiningavimui naudojamos specialiai sukurtos spiningo ritės, kad masalas galėtų būti metamas toli. Tuo tarpu, tradicinės meškerės gali naudoti įvairias rites, priklausomai nuo žvejybos tipo. Be to, naudojant spiningo meškerę reikia nuolatinio aktyvumo. Tuo tarpu, tradicinė meškerė leidžia žvejui ramiai laukti, kol žuvis užkibs. Įprastai taip pat skiriasi ir naudojamų masalų tipai. Spiningui pasitelkiami dirbtiniai masalai, kurie imituoja mažas žuveles. Tuo tarpu, tradicinei meškerei dažniausiai įsigyjami natūralūs masalai, pavyzdžiui, sliekai arba kukurūzai.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: