Organizatorių archyvo nuotr.

Kaklajuostės – šiuolaikiško biuro aksesuarai, naudojami konkrečiam tikslui – pranešti aplinkiniams, kas toks esate, kai jas nešiojate. Kaklajuosčių nereiktų maišyti su kaklaskarėmis – susiūtais šalikais, kurie dėvimi ant kaklo, o kartais atstoja ir apsaugines kaukes.

Kaklajuostės gali būti įvairiausių spalvų ir pločių. Taip pat vienos jų yra su plastmasiniais pakabukais, kitos – su metaliniais karabinais ar segtukais. Abiem atvejais jų tikslas tas pats – prie kaklajuostės galima greitai pritvirtinti specialų laikiklį įvairiems objektams.

Objektai skirtingi, tad ir kaklajuostės naudojamos skirtingose vietose.

Medicinos įstaigose personalas dažnai nešioja kaklajuostes, tačiau ne kaip atpažinimo, o kaip durų atrakinimo priedą. Ant kaklajuostės pakabinama magnetinė kortelė, kuria perbraukus arba pridėjus prie skaitytuvo, suteikiamas leidimas pereiti į kitas patalpas.

Gamybos įmonėse taip pat naudojamos kaklajuostės, nes jų reikia įėjimui į skirtingas patalpas. Taip pat ant kortelių užrašomas darbuotojo vardas, pavardė, pareigos, skyrius.

Valstybinėse institucijose ir patalpose, kur stipresnis saugumo lygis, visi įeinantys į pastatą turi turėti ne tik elektroninius pažymėjimus, bet ir juos visada nešioti ant kaklo. Taip juostelė laiko įėjimo leidimus. Kartais, kai žmonės tose patalpose nedirba, reikia nešioti kortelę su užrašu „svečias“, kad visi matytų, jog pašalinis žmogus atėjo į patalpas laikinai ir gana trumpam.

Renginių organizatoriai kaklajuostes taip pat naudoja savo visiems partneriams ir darbuotojams. Tai savotiškos akreditacijos, nurodančios kur po renginio teritoriją gali vaikščioti techniniai darbuotojai, mechanikai, maisto vežėjai, programos dalyviai ir t.t.

Kaklajuostės dažnai matomos ant bankų darbuotojų kaklo. Jos yra suderintos su banko firmine stilistika, todėl atrodo kaip itin natūralus aprangos aksesuaras.

Organizatorių archyvo nuotr.

Seniau kaklajuostės buvo naudojamos… telefonams. Taip, kai telefonai dar buvo mygtukiniai ir maži bei lengvi, juos buvo galima pasikabinti ant kaklo. Reikėjo tik prie korpuso prikabinti specialų pakabuką, kurį būtų galima greitai atsegti nuo kaklajuostės. Taip ir vaikščiodavo darbuotojai su ant kaklo kabančiais telefonais. Dabar ši praktika nebetaikoma, nes telefonai yra dideli ir gana sunkūs, todėl juos taip nešioti sunku, be to nesaugu.

Kaklajuostės naudojamos ir ne itin pagal paskirtį. Pasirodo, tai vienas iš praktiškesnių raktų pakabukų tiems, kurie yra linkę dažnai mėtyti raktus – vaikams. Kaklajuostė, paslėpta po mokykliniu megztuku ar švarkeliu nėra matoma, todėl raktas nuo buto ir nuo spintelės mokykloje – gana saugūs.

Kaklajuostės būna įvairių spalvų, su užrašais ir logotipais, tokios kaklajuostės vadinamos personalizuotomis. Kaip jie ten uždedami – atsakys profesionalai, gaminantys šiuos aksesuarus.

Užsakymo Nr. KMC210166

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: