Pexels.com nuotr.

Jei jūsų įmonė veiklą vykdo tarptautiniu mastu, kokybiški vertimai yra gyvybiškai svarbūs. Ar esate kada nors susimąstę apie tai, kad profesionalus vertimas gali prisidėti prie verslo plėtros? Ne? Skaitykite toliau – šis straipsnis kaip tik Jums!

Turinio lokalizavimas

Jungtinėje Karalystėje – svarai, o pas mus – kilogramai; pas mus – centimetrai, o Jungtinėse Amerikos Valstijose – coliai, ir taip toliau. Kad matavimo vienetai, telefono numeriai, adresai ir kiti esminiai niuansai būtų tikslūs, vertimas neįsivaizduojamas be turinio lokalizavimo – proceso, kurio metu turinys pritaikomas prie konkrečios šalies ar kultūros papročių ir tradicijų.

Pasirinkite reikiamas vertimo kalbas

Atlikti vertimus į daugybę kalbų, kurios jūsų įmonei nėra aktualios, reiškia papildomas laiko ir finansų sąnaudas, kita vertus, nepasirūpinę vertimu į tą kalbą, kurią supranta jūsų potencialūs klientai, šios tikslinės auditorijos taip ir nepasieksite. Todėl prieš pateikdami vertimo užsakymą rimtai apsvarstykite, kokiomis kalbų kombinacijomis vertimo reikia. Yra keletas būdų, kaip tai išsiaiškinti, tačiau šią užduotį geriausia patikėti profesionaliai rinkodaros agentūrai.

Atminkite, kad turinys yra jūsų įmonės vizitinė kortelė

Labai galimas daiktas, kad potencialus klientas pirmąjį įspūdį apie jūsų įmonę susidarys peržvelgęs jūsų įmonės interneto svetainę. Ką tai reiškia? Žinoma, tik viena – turinys interneto svetainėje turi būti pateiktas aukščiausiu lygiu! Siekiant tai užsitikrinti, vertimą tiesiog būtina patikėti profesionalams, kurie pasirūpins ne tik tiksliu vertimu, bet ir tuo, kad tekstai būtų parengti laikantis rašybos, skyrybos, sintaksės ir kitų kalbos normų.

Pritaikymas SEO reikmėms

Pexels.com nuotr.

SEO (Search Engine Optimisation) arba paieškos sistemų optimizavimas leidžia jūsų įmonei patekti į Google ir kitų paieškos programų rezultatų viršų, potencialiam klientui paieškos laukelyje įvedus konkrečią frazę, pavyzdžiui, transporto paslaugos. Kiekvienoje šalyje ir regione šie raktiniai žodžiai skiriasi, todėl tam tikras frazes būtina pritaikyti SEO reikmėms, kad jūsų įmonė būtų lengvai randama ir šalyje, į kurios kalbą vertimas atliktas.

Nepamirškite apie konfidencialumą

Šiandien konfidencialumas yra įgavęs labai didelę svarbą, todėl, rinkdamiesi vertimo paslaugų teikėją, būtinai atkreipkite dėmesį į tai, ar konkretus vertimų biuras siūlo atitinkamą konfidencialumo standartą.

Pexels.com nuotr.

Pavyzdžiui, ISO 27001 standartas reiškia, jog įmonėje laikomasi visų reikiamų procedūrų, kad jūsų įmonės suteikta informacija nepatektų į jokio kito asmens rankas. Šis faktorius yra esminis ir tais atvejais, kai atliekamas mašininis vertimas, – kai tik tekstas perkeliamas į tokį paieškos mechanizmą, jo konfidencialumas gali būti pažeistas!

Pasikliaukite profesionalų nuomone

Pexels.com nuotr.

Labai tikėtina, kad patikėję vertimą ekspertams, gausite ir patarimų apie tai, ką dar būtina padaryti, kad turinys būtų kuo labiau pritaikytas konkrečiai tikslinei auditorijai. Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti kaip nereikalingos išlaidos ir vertimų biuro noras užsidirbti, tačiau taip tikrai nėra – nedidelė papildomai išleista suma, pavyzdžiui, už turinio grafinį apipavidalinimą, žvelgiant į ateitį, yra labai toliaregiškas žingsnis, nes taip potencialiems klientams sudarysite kur kas profesionalesnį įspūdį.

Vertimo paslaugų reikia ir jūsų įmonei? Ilgai nesvarstę keliaukite į interneto svetainę www.linearistranslations.com ir užsisakykite aukščiausios kokybės dokumentų vertimo, turinio lokalizavimo ir daugybę kitų vertimo paslaugų už draugišką kainą!

Užsakymo Nr. KMC210088

 

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: