© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pirmadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileis lėktuvas, kuriuo į Lietuvos zoologijos sodą skraidinamas begemotas Geluk, pranešė Aplinkos ministerija.

Begemotas į Kauną gabenamas iš Malagos, Ispanijoje. Jo kelionė į naujuosius namus kainavo per 20 tūkst. litų. Šias lėšas padėjo surinkti zoologijos sodo rėmėjai.

Begemotas Fuengirola (Ispanija) zoologijos sode gimė pernai. Jis papildys Lietuvos zoologijos sode gyvenančių keturių nykštukinių begemotų būrį.

Dabar zoologijos sode gyvena 35 metų Klopsas, 34 metų patelė Vanda, patelė Šešupė – šią 17 metų begemotę pagal veisimo programą numatoma perleisti Kaliningrado zoologijos sodui, ir Kaune gimusi patelė Coliukė, kuriai pavasarį sukako 5 metai.

Atkeliaujančio nykštukinių begemotų patino zoologijos sodas laukė ilgiau kaip šešerius metus. Šių begemotų veisimas nelaisvėje ypatingas tuo, kad dažniau gimsta ir išgyvena patelės, o vyriškos lyties jauniklių nuolat trūksta. Nykštukiniai begemotai nelaisvėje gyvena iki 35-45 metų, o lytiškai aktyvūs būna nuo 3 iki 32 metų. Tikimasi, kad Geluk ir Coliukė sudarys perspektyvią porą.

Naujasis Lietuvos zoologijos sodo gyventojas Geluk mėnesį praleis gyvendamas karantino sąlygomis, o sodo lankytojai jį galės pamatyti pavasarį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: