Įsibėgėjo statybos Raudondvario dvaro sodyboje
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Šiuo metu statybų bendrovėms atiduota Raudondvario pilis, ledainė ir žirgynas. Artimiausiu metu statybininkai perims ir oranžerijos patalpas.

Aptarti nuveiktus darbus, susipažinti su iškilusiais sunkumais, padėti išspręsti susidariusias problemas į Raudondvarį atvyko Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, administracijos direktorius Ričardas Pudževelis, direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis, Teisės skyriaus vedėja ir pilies projektų vadovė Adriana Grigaitė, Ekonomikos skyriaus vedėjas Artūras Pupalė, Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas statyboms Andrėjus Žukauskas.

Susitikime taip pat dalyvavo Raudondvario dvaro administracija bei statybas vykdančių įmonių vadovai.

Susitikimo metu buvo pristatyti jau nuveikti darbai bei įvardinti konkretūs objektų užbaigimo terminai. Meras pasidžiaugė UAB „Restauracija“ pradėtais darbais žirgyne. Jau baigiamas nudengti stogas, restauruojamos gegnės, artimiausiu metu pastatą nuo lietaus pradės saugoti nauja stogo danga.

Pasak UAB „Restauracija“ direktoriaus Andriaus Striūnos, naują stogą jau turėsime spalio pradžioje. Ledainėje dirbantys UAB „Struktūra“ statybininkai susidūrė su nenumatytais pamatų stiprinimo ir drenažo bei nuotekų sutvarkymo klausimais, tačiau darbas vyksta nepertraukiamai. Kitą savaitę sustatyti nauji langai leis toliau dirbti viduje. Pastato rekonstrukciją planuojamas baigti spalio mėnesį.

Pilies pastate užbaiginėjami darbai rūsyje, baigiamos tvirtinti antro aukšto perdangos. UAB „Barnasta“ ir UAB „Pakruojo arka“ vadovai užtikrino, kad kitų metų liepos mėnesį pilies pastatas bus užbaigtas.

Privataus verslo atstovas septyneriems metams iš Kauno rajono savivaldybės išsinuomojęs oranžerijos pastatą taip pat jau skuba rinktis rangovus ir pradėti oranžerijos restauravimo darbus. Meras pabrėžė, kad darniai dirbant visa dvaro sodyba iki 2013 metų bus visiškai sutvarkyta ir pradės tarnauti visuomenės poreikiams.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: