(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas dailyraščio konkursas „Rašom! 2011“. Jo tikslas – išrinkti gražiausią rašyseną turinčius šalies gyventojus bei ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius. Konkurso „Rašom! 2011“ organizatoriai: Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys ir raštinės reikmenų prekybos UAB „Biuro pasaulis“, globėjas – švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Konkurse kviečiami dalyvauti visi Lietuvos gyventojai: nuo trečiokų iki senjorų. Dalyviai varžosi trijose grupėse: 3–6 klasių moksleiviai, 7–12 klasių moksleiviai ir studentai, suaugusieji. Konkurso taisyklės paprastos: dalyviai turi ranka automatiniu plunksnakočiu (parkeriu) mėlynu rašalu perrašyti organizatorių parinktus tekstus, kurie skelbiami Lietuvių kalbos instituto ir „Biuro pasaulio“ tinklalapiuose, bei išsiųsti juos vertinimo komisijai. Darbų iki vasario 16 d. laukiama Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinio adresu (P. Vileišio g. 5, LT-10308 Vilnius).

Vertindama darbus komisija atsižvelgs į teksto išsidėstymą, rašto aiškumą ir tolygumą, darbo estetiką bei taisyklingumą. Po šios atrankos 10 geriausių kiekvienos dalyvių grupės darbų pateks į konkurso finalą, kuris sostinės „Biuro pasaulio“ patalpose įvyks kovo 9 d.

Lietuvių kalbos instituto direktorė doc dr. Jolanta Zabarskaitė teigia, kad kompiuterizuotame pasaulyje gražiai ranka parašytas tekstas turi nuteikti ypač pakiliai, šiltai ir jaukiai bei priminti, kad žmogaus rankos geba savo jausmus išreikšti ne tik kompiuteriu, bet ir raštu.

Visi į konkurso finalą patekę 30 dalyvių bus apdovanoti pasaulinės plunksnakočių gamintojos „Parker“ rašymo priemonėmis, saldainių fabriko „Rūta“ prizais bei kvietimais į „Cosmic boulingą“. Konkurso „Rašom! 2011“ kiekvienos grupės nugalėtojas ir originaliausio darbo autorius bus apdovanoti keltų bendrovės „Tallink Latvija“ kruizu Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims, į Latvijos sostinę nugalėtojus su draugais nuveš kompanijos TOKS („Eurolines“) autobusai. Nugalėtojai smaližiaus ir „AJ šokolado“ skanumynais. Laimėjusieji antrąsias vietas, be saldumynų, gaus 50 proc. nuolaidą drauge su trimis draugais pasirinktai kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ kelionei, o trečiųjų vietų laimėtojams tinklalapis elektromedia.lt įteiks ergonomines klaviatūras ir kompiuterines peles.

Papildoma informacija apie dailyraščio konkursą skelbiama tinklalapiuose www.lki.lt ir www.biuropasaulis.lt.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: