Išrinktas įsimintiniausias Kauno menininkas
(c) KMN.lt archyvo nuotr.

Kauno menininkų namų Meno kolegija išrinko ir skelbia Įsimintiniausią Kauno Menininką 2011. Juo tapo rašytojas Jurgis Gimberis šiais metais išleidęs humoreskų rinkinį „…Yra papildomų sąlygų“.

Per ketvirtį amžiaus rašytojas Jurgis GIMBERIS išleido 14 linksmų knygų ir – smagu pakartoti jo žodžius – tebetiki, „kad juokas, net šypsena, gali padaryti žmogų laimingą“. Visai nesvarbu, kad ta laimė tetrunka akimirką, jeigu „pilko molio Motiejui“, taip susiraukėlį pavadino Antanas Gustaitis, bent trumpam pasitaiso nuotaika. Visi žinome, kaip nelengva alsuoti nustekentiems ekonominių, socialinių, psichologinių, politinių ir visų kitų skersvėjų, tad tedžiūgauja piliečiai, atsidūrę „gimberiškojo humoro magijos valdose“, kaip taikliai pastebėjo Aleksas Dabulskis.

Tačiau patys humoristai nevaikšto plačiai išsišiepę, džiugūs, apsikaišę laurais, vieši pagyrimai jų atsargiai privengia. Jurgis bene dvidešimt metų nepailsdamas rašė, vertė iš rusų kalbos, kol kolegos paskyrė žaismingai pavadintą Vieno lito (1999) premiją, kuri įteikiama už geriausią kauniečio rašytojo metų knygą, humoristą pastebėjo Kauno meno kūrėjų asociacija (2005), Kauno savivaldybė paskyrė Kultūros ir meno premiją (2008).

Įdomu, kad Jurgis Gimberis jau buvo pasiūlytas Įsimintiniausio Kauno menininko nominacijai, tačiau kartą pats bičiuliškai pasitraukė, taip pasveikindamas menininką jubiliatą, o bene prieš dvejus metus nežinia kas kištelėjo koją…
Tad prisiminkime liaudies išmintį: trečias kartas – nemeluoja. O liaudis žodžiais veltui nesišvaisto, liaudies išmintis taip įsikerta į atmintį, kad ją ištrintume nebent drauge su smegenų vingiais.

Iškilminga „Įsimintiniausio Kauno menininko 2011“ pagerbimo ceremonija įvyks 2012 m. sausio 10 d. 18 val. Kauno menininkų namuose. Kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją internetu – www.kmn.lt.

Kauno menininkų namų informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: