Antradienį Kauno miesto savivaldybėje vyko akcijos „Darom 2011“ rezultatų aptarimas. Kauno mieste atliekų kiekis ir nelegalių sąvartynų skaičius mažėja – šiuos žodžius išgirdome iš akcijos organizatorių.

„Šiais metais akcijoje dalyvavo 4 tūkst. kauniečių, todėl buvo surinktas nemažas kiekis atliekų: 103 tonos atliekų ir 39 tonos padangų. Tai dar negalutiniai skaičiai, nes dar negavome duomenų iš dviejų atliekų surinkimo aikštelių, valdomų Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC)“, – sakė akcijos „Darom 2011“ Kauno regiono koordinatorius Nemunas Tumavičius.

Akcijos organizatoriai ypač dėkojo visiems rėmėjams, kurie padėjo, kad ši akcija vyktų sklandžiai. Rėmėjų dėka iš visų planuotų vietų buvo išvežtos surinktos atliekos, buvo parūpinti akcijos dalyviams šiukšlių maišų, pirštinių.

„Kaip ir praėjusiais metais buvo pasirinkti 9 nelegalūs dideli sąvartynai, kuriuos norėjome likviduoti. Tik dvi vietos (Suomių g. ir Lampėdžių ežero pakrantė) buvo tos pačios, kaip ir pernai. Džiaugiamės, kad 2010 metais sutvarkyti nelegalūs sąvartynai šiais metais buvo tvarkingi, nereikėjo iš naujo jų tvarkyti. Atliekų kiekis Kauno mieste tikrai mažėja, nes mažėja ir nelegalių sąvartynų skaičius. Tokio pobūdžio akcijos tik padeda šio tikslo siekti.

Pernai akcijos metu buvo surinkta 500 kubinių metrų atliekų, kurių sutvarkymui buvo skirta 47 tūkst. litų. Šiemet – 420 kubinių metrų atliekų už 25 tūkst. litų. Didesnę dalį atliekų sudaro senos padangos, automobilių plastikinės detalės, išmetamos autoservisų“, – praeitų ir šių metų rezultatus lygino Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Akcijos organizatoriai prisiminė, kad talkų metu Panemunėje, šalia Marijampolės plento buvo surinkta net 180 padangų. Tačiau organizatoriai įžvelgia ir džiuginančių skaičių – 2010 metais vienam žmogui vidutiniškai teko surinkti 150 kg atliekų, o 2011 m. – tik 33 kg.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: