(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Dainavos poliklinikoje atidarytas puikiai įrengtas Jaunimo centras.

„Remiantis Švedijos patirtimi, idėja apie tokio centro įsteigimą kilo 2000 metais. Tada įkūrėme tris kabinetus. Dirbo psichologas, ginekologas, šeimos gydytojas. Šiandien atidarome puikiai įrengtą centrą. Už tai mes esame dėkingi rėmėjams Švedijos Rotary klubui, Kauno Rotary klubui ir Kauno miesto savivaldybei”, – sakė vyriausiasis gydytojas, poliklinikos vadovas Giedrius Andziukevičius.

Jaunimo centro atidarymo proga Dainavos poliklinikos vadovus ir centro darbuotojus sveikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Sveikinu tokia gražia proga. Tai pirmas centras, kuris rūpinsis jauno žmogaus sveikata, psichologine pusiausvyra. Tikiu, kad jaunimas lankysis jūsų centre, ras tai, kas jiems reikalinga. Dėkoju Norvegijos ambasadoriui, Švedijos Rotary klubui ir visiems, kurie prisidėjo prie šio centro atidarymo”, – sakė meras A. Kupčinskas. Naujai įsteigta jaunimo centrui meras įteikė laikrodį. „Tegul jis skaičiuoja ilgus ilgus sėkmingo jūsų darbo metus”, – sakė meras.

Norvegijos karalystės ambasadorius Stenair Gil linkėjo sėkmingo darbo. Jis sakė, kad „paslaugų vaikams ir jaunimui teikimas yra puiki investicija į ateitį”.

Jaunimo centro atidarymo proga Dainavos poliklinikos darbuotojus sveikino Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, LR Seimo narys Kazimieras Kuzminskas Seimo narė Marija Čigriejienė, Kauno Rotary klubo Arvydas Šabrinskas, Švedijos Linčiopingo miesto Rotary klubo vadovas Leif Šonninder ir kt.

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas padėkojo Rotary klubams. Jis apgailestavo, kad „skeptikai dažnai kliudo įgyvendinti gražias idėjas. Reikia džiaugtis, kad projektai gerai įvertinami tarptautiniu mastu ir galime juos įgyvendinti, bet kai prasideda nereikalingos diskusijos, tuomet darbai užsitęsia”.

„Daugelyje šeimų yra prasta situacija, jaunimas pasiklydęs, turi problemų. Linkiu, kad šiame centre jie rastų atsakymus į daugelį klausimų. Bendraukite su mokyklomis, kad kuo daugiau jaunimo čia apsilankytų, kad jis taptų traukos centru, – sakė Administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.
Miesto tarybos Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė artimiausiu metu su šiuo centru supažindins mokyklų direktorius. „Stengsimės, kad Kaune neliktų nelaimingų vaikų”, – sakė ji.

Dainavos poliklinikoje atidarytas Jaunimo centras niekuo nesiskiria nuo turtingose šalyse veikiančių jaunimo centrų. Centro darbuotojų tikslas – teikti psichologo, įvairių sričių gydytojų paslaugas, rengti seminarus, diskusijas ir apskritai rūpintis jaunimo sveikata. Nuo 18 val. iki 8 val. veikia anoniminė telefono linija 8-800 28888, informacija telefonu 45 28 85, kuri turėtų pasitarnauti kiekvienam jaunuoliui, neturinčiam su kuo pasikalbėti, nežinančiam, kaip pasielgti vienu ar kitu atveju. Centro darbuotojai žada artimai bendrauti su švietimo įstaigomis, socialiniais pedagogais, nes visų tikslas ugdyti sveiką, tolerantišką jauną žmogų.

Jaunimo centro atidaryme dalyvavo daug svečių: LR Seimo nariai, ministrai, Savivaldybės tarybos nariai, Dainavos poliklinikos bičiuliai, partneriai ir kt.

Danutė Marcinkevičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: