(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno valstybinio muzikinio teatro sodelyje būriavosi būrelis dviračių sporto mėgėjų. Jau vienuoliktą kartą dviračių sporto meistras Henrikas Kebeikis kartu su Algio Žikevičiaus Saugaus vaiko mokykla ir policija organizavo Jaunųjų dviratininkų Kauno miesto II turo jaunųjų dviračių vairuotojų „Saugaus rato“ bei Henriko Kebeikio pereinamosios taurės varžybas.

Tai kliūtinio važiavimo varžybos. „Labai malonu matyti tiek jaunų sportininkų, kurie neišsigando prasto oro ir nusprendė dalyvauti varžybose. Žinoma, norėtųsi matyti daugiau vaikų. Aš pats, būdamas jūsų amžiaus, dalyvaudavau tokiose varžybose, netgi teko atstovauti Lietuvą tarptautinėse dviračių varžybose. Tai jūsų pirmas žingsnis į didįjį sportą. Linkiu jums sąžiningos kovos ir sąžiningo teisėjavimo“, – visus dalyvius sveikinimo dviračių sporto meistras Henrikas Kebeikis.

Policijos pareigūnai taip pat negailėjo gražių palinkėjimų jauniesiems sportininkams. „Jūs visi jau esat laimėtojai, nes dalyvaujat varžybose, randate laiko ne tik sėdėti prie kompiuterio, bet ir sportuoti, treniruotis. Džiaugiamės, kad šiemet varžybose dalyvauja komanda iš Marijampolės. Linkiu visiems sėkmės, gero kelio ir nepamirškit stipriai laikyti dviračio vairą“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos tarnybos specialistė Gražina Jasiūnienė.

Šiose varžybose galėjo dalyvauti Kauno mokyklų 10-14 metų moksleiviai, kurie subūrė 4 asmenų komandą (2 mergaitės ir 2 berniukai). Komandą sudaro trys mokiniai 12-14 metų (vyresnioji grupė), vienas mokinys 10-11 metų (jaunesnioji grupė) ir komandos vadovas.

Varžybos vyko vadovaujantis Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ nuostatais. Jose dalyvavo I turo varžybų mokyklose nugalėtojai, po 1 komandą iš mokyklos.

Komandos turėjo įveikti trasą, kuri yra reglamentuota Jaunųjų dviratininkų įstatuose, t.y. figūrinio dviračio vairavimo kliūtis: „Siauras kelias“, „Vingiuotas kelias“, „Kliūties peršokimas“, „Aštuoniukės ratas“, „Važiavimas ratu“, „Įsiminti skaičius“, „Finišas“.

Geriausiai pasirodžiusi komanda laimėjo H. Kebeikio pereinamąją taurę, o geriausiai važiavę mergaitė ir berniukas buvo apdovanoti dviračiais. I-III vietas laimėjusioms komandoms įteikti padėkos raštai ir asmeninės taurės.

Renginio organizatoriai džiaugėsi, kad vaikai nuo mažumės mokinasi, kaip reikia taisyklingai elgtis keliuose, ypač vairuojant transporto priemonę. Dviratininko pažymėjimą vaikai gali įsigyti jau sulaukę 12 metų, jeigu išklauso teorines žinias ir išlaiko praktikos egzaminą. Tačiau pagal naujai patvirtintas kelių eismo taisykles, tik 14 sulaukęs vaikas gali išvažiuoti su dviračiu į gatvę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: