(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Europos Sąjungos struktūriniai fondai suteikia Lietuvai galimybę investuoti į mokslo ateitį – geriausius jaunuosius mokslininkus. Šiemet pirmą kartą doktorantūrą baigę tyrėjai galėjo dalyvauti konkurse ir gauti finansavimą moksliniams tyrimams. Iš podoktorantūrinių stažuočių projekto, kuris disponavo 8,5 mln. Lt, finansuojami 50 tyrėjų darbai.

Jaunųjų mokslininkų sąjunga kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją dėl papildomų lėšų stažuotėms skyrimo ir naujo šaukimo organizavimo. Jaunieji mokslininkai buvo pateikę beveik trigubai daugiau paraiškų nei buvo galima patenkinti.

Susitikęs su Jaunųjų mokslininkų sąjungos nariais švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius išklausė pasiūlymus ir aptarė galimybes, kaip sutelkti papildomų lėšų finansuoti jaunuosius mokslininkus. Kitų metų pavasarį bus sudarytos sąlygos teikti naujas paraiškas.

Šiemet jaunajam mokslininkui vieneriems stažuotės metams paskirta iki 75 tūkstančių Lt., kurie paskirstyti tyrėjo bei jo mokslinio vadovo darbo užmokesčiui, stažuotėms į užsienio mokslo centrus bei Lietuvos mokslo institucijų išlaidoms, susijusioms su tyrėjų stažuotėmis, padengti. Finansavimą gavo 8 biomedicinos, 18 fizinių, 9 technologijos, 12 humanitarinių ir 3 socialinių mokslų paraiškos. Projektą administruoja Lietuvos mokslo taryba.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: