Kauniečiai bene pirmieji Lietuvoje galės išbandyti JAV atsiradusią Moliūgų miestelio tradiciją. Čia jų laukia pažintis su daugybe įvairių rūšių moliūgų, taip pat – žaidimai visai šeimai ir artėjančio Helovino nuotaika.

Moliūgų miesteliai pradėti rengti JAV, moliūgų ūkių laukuose. Paversdami juos rudeniška
šeimos pramogų vieta ūkininkai siekia pritraukti daugiau pirkėjų ir išparduoti derlių. Ši
tradicija ir toliau ne tik gyvuoja Amerikoje, bet plinta ir kitur pasaulyje.

Lietuviškoji moliūgų pramogų zona nuo ketvirtadienio jau veikia Kauno prekybos miestelyje
„Urmas“. Raudonajame pasaže, lauke, bet po stogu esančioje erdvėje jis užima apie 160 kv. m. Čia – gausi moliūgų rūšių ekspozicija nuo didžiųjų pūstažandžių, skirtų maistui, iki
įvairiausių formų ir spalvų dekoratyvinių mažylių.

Iš viso kuriant miestelį panaudota beveik 2000 moliūgų, kurie po uždarymo bus padovanoti
Kauno Zoologijos sodui.

Veiklos čia taip pat netrūksta: tiek vaikai, tiek tėvai gali smagiai praleisti laiką žaisdami tokius lauko žaidimus, kaip „Kaladėlių bokštas“, „Baggo“, „Korys“, „Žiedynės“, „15”, „Šaškės“ ar „Kryžiukai-nuliukai“. Savaitgaliais vaikams bus organizuojamos kūrybinės moliūgų marginimo dirbtuvės ir piešiama ant veidukų.

Visas Moliūgų miestelis papuoštas artėjančio Helovino tema. Dėmesį traukia ne tiek šiurpūs, kiek smalsumą keliantys šikšnosparniai, skeletai, voratinkliai, todėl čia gausu stilingų ir įdomių vietų išskirtinėms nuotraukoms pasidaryti.

„Norėjome sukurti išskirtinę vietą, kur visa šeima ne tik galėtų gerai praleisti laiką kartu, bet ir sužinoti šį tą naujo. Šiuo atveju galima susipažinti su įvairių veislių, išskirtinių, daugeliui gal net nematytų moliūgų, sužinoti apie Moliūgų miestelio tradicijas, lavinti kūrybiškumą“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Įdomu, kad dar XIX amžiuje žmonės moliūgų beveik nevalgė, o šiandien jie naudojami
sultims, sriuboms, pyragams, yra net moliūgų sirupas, o iš jų sėklų spaudžiamas aliejus.
Beje, moliūgas priskiriamas ne prie daržovių, o prie vaisių. Jie kilę iš Meksikos, bet dabar jau ir Lietuvoje auginama daugybė įvairiausių jų rūšių.

Moliūgų miestelis veiks iki lapkričio 5 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: