(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 20 dieną Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas vyko Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Minėjime dalyvavo visi Vyriausybės nariai, kurie penktadienį surengė išvažiuojamąjį posėdį Kaune.

Minėjimas prasidėjo Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija. Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos kėlimo ceremonija prasidėjo 1924 m., o atgaivinta 1991 m. Lietuvos kariuomenės karius pasveikino LR Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius. „Kaunas, kariai, savanoriai, partizanai yra Lietuvos valstybės ir Nepriklausomybės simboliai”, – pabrėžė A. Kubilius.

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė pasidžiaugė, kad Kaunas moka pagerbti karius. „Graži tradicija Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija. Šią vėliavą anksčiau keldavo karo invalidai. Malonu, kad ši ceremonija atgaivinta. Sveikinu visus karius, jų artimuosius, linkiu kuo didžiausios sėkmės”, – sakė R. Juknevičienė.

Meras Andrius Kupčinskas pasidžiaugė, kad savivaldybė labai gražiai bendradarbiauja su kariuomene.
„Manau, kad kartu nugalėsime visus sunkumus. Visų kauniečių ryšiai su kariuomene labai gražūs. Tikiuosi, kad tokie išliks ir visada. Sveikinu jus šventės proga. Linkiu ištvermės ir ištikimos tarnybos tėvynei Lietuvai”, – sakė meras A.Kupčinskas.

Ministras Pirmininkas A.Kubilius, Krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė, savivaldybės meras A. Kupčinskas, Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadas generolas A.Leita, kiti kariuomenės ir visuomenės atstovai padėjo gėlių prie Nežinomo kario kapo, kur dega Amžinoji ugnis. Minėjimo metu nuaidėjo trys salvės: už Lietuvos kariuomenę, už tėvynę Lietuvą ir už Kauno įgulos karius. Po minėjimo visi Vyriausybės nariai lankėsi Vytauto Didžiojo karo muziejuje, apžiūrėjo ekspoziciją.

„Šiame muziejuje yra apie 240 tūkst. eksponatų, visi jie liudija mūsų tautos istoriją”, – sakė Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktoriaus pavaduotojas Arvydas Pociūnas. Šį kartą jis buvo ekskursijos vadovas. Nuo jo nė per žingsnį niekas nenorėjo atsilikti, nes tuomet negirdėtų įdomaus pasakojimo. Šios ekskursijos dalyviai – Vyriausybės nariai – dabar jau ne tik iš istorijos vadovėlių sužinojo, kad Lietuvos kariuomenė savo kovingumu, drąsa ir kovos menu mažiausiai du kartus vadavo Europą.

Danutė Marcinkevičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: