Wikimedia Commons archyvo nuotr.

aisvės alėja Kaune ir kitos 24 miesto vietos kuriam laikui liks be vaizdo stebėjimo kamerų. Jos nusikalstamumą sumažino tris kartus, bet nuo balandžio 11-osios veikiausiai bus išjungtos, rašo “Kauno diena”.

Miesto savivaldybė pavėlavo paskelbti viešųjų pirkimų konkursą, o sutartis su vaizdo kameras prižiūrinčia bendrove jau baigiasi. Per vėlai apsižiūrėję valdininkai netrukus ketina skelbti naują viešųjų pirkimų konkursą, bet procedūros gali užtrukti tris mėnesius ir ilgiau. Tad nusikaltėlius bauginusios elektroninės akys probleminėse miesto vietose gali neribotams laikui užsimerkti.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, kad dėl galimo dviejų savivaldybės tarnautojų aplaidumo pradėtas tarnybinis patikrinimas. Pasak jo, parengtos konkurso sąlygos “miestui būtų padovanojusios dešimties metų senumo technologiją”, todėl jos šiuo metu tikslinamos.

Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimundas Mačikėnas patvirtino, kad, nesuspėjus atrinkti naujo tiekėjo ar nepratęsus sutarties su senuoju, po balandžio 11 dienos kameros mieste tiesiog bus išjungtos.

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT)išsiųstas prašymas leisti Kauno savivaldybei pratęsti sutartį ar pasirašyti laikinąją sutartį su dabar kameras prižiūrinčia bendrove, tačiau atsakymo dar nėra.

Šiuo metu vaizdo stebėjimo kameros įrengtos 25 Kauno vietose. Stebėjimo kamerų sistemą suprojektavo, įrengė ir iki šiol prižiūrėjo bendrovė “Siemens”. Sutartis su ja pasirašyta 2005 metų lapkritį. Savivaldybė iš bendrovės pirkdavo vaizdo perdavimo paslaugas, už kurias per metus mokėdavo 750 tūkst. litų.

Vien pernai Kauno mieste įrengtomis kameromis užfiksuota daugiau nei 800 įvairių pažeidimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: