(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Liepos 27 dieną, 19 val. senamiesčio kiemelyje (Rotušės a. 29, Kaunas) koncertuos JAZZ DUO (Lietuva): Daiva Starinskaitė (vokalas), Andrej Polevikov (klavišiniai).

Daiva Starinskaitė – viena ryškiausių jaunos kartos Lietuvos džiazo vokalisčių šiuo metu. Scenoje ji trykšta emocionalumu ir nuoširdumu, o jos unikalus balsas, dažniausiai naudojamas kaip lygiavertis ansamblio instrumentas. Nebijanti eksperementuoti, Daiva koncertuoja su geriausiais Lietuvos džiazo muzikantais.

Dažnai ją galima pamatyti scenoje ir su jaunais jau žinomais Lietuvoje džiazo muzikais. Plataus diapazono, turtingas ir ekspresyvus balsas, artistiškumas ir subtili stiliaus pajauta verčia džiazo kritikus pripažinti ją viena profesionaliausių ir įtaigiausių džiazo vokalinio repertuaro interpretuotoja Lietuvoje.

Daiva ankščiau dainavo grupėje Saulės Kliošas. Šiuo metu ji yra BrassBastardz, Glorious Gershwin, Sounds of Motown, projektu ir grupių narė.

Didelę scenos patirtį turintis džiazo pianistas Andrej Polevikov kuriantis originalias kompozicijas bei aranžuotes, groja įvairių stilių muziką – nuo tradicinio džiazo iki šiuolaikinės akademinės muzikos. 2001 – 2008 studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Muzikantas nuolat koncertuoja su įvairiais Lietuvos bei užsienio muzikantais yra įvairių konkursų bei festivalių dalyvis. 2007 ir 2009 metais tarptautiniame pianistų konkurse Jazz improvizacija tapo konkursų laureatu – laimėjo antrą ir pirmą vietas.

Pastaruoju metu Andrej aktyviai koncertuoja su ryškiausia jaunosios kartos vokaliste Daiva Starinskaite ir programa Glorious Gershwin, charizmatiškaja Giedre Kilčiauskiene ir projektu Blue in Bossa, žavingaąja Kristina Žaldokaite ir Ella Fitzgerald Tunes. Programos susilaukė didelio susidomėjimo Lietuvos džiazo scenose.

Bilietai parduodami tik prieš koncertą.

Bilietus taip pat galima rezervuoti tel. (8 37) 750145.

Bilietų kaina 10 Lt.

Studentams ir pensininkams taikomos nuolaidos.

Kaunas Jazz informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: