(c)Stock.xchng archyvo nuotr.

Pietų Korėjos įmonė UAB “LK technology” šiandien Kaune atidarė LED (šviesos diodų) šviestuvų gamyklą. Per ateinančius ketverius metus korėjiečiai ketina investuoti 30 mln. eurų ir sukurti apie 100 darbo vietų.

“Tai jau antras korėjiečių projektas per šį mėnesį. Praėjusią savaitę atidaryta panašaus pobūdžio gamykla Tauragėje, o šiandien džiaugiamės investicijomis Kaune. Kauną jie pasirinko dėl to, kad tai stambus logistinis centras, netoli tiek oro uostas, tiek jūra”, – sako Mantas Nocius.

UAB “LK Development” direktorės pavaduotojos Rasos Inčerauskaitės teigimu, Lietuvoje bus gaminami naujausios kartos LED šviestuvai – lauko ir vidaus apšvietimo įrenginiai, taip pat lempos bei šviestuvai, bus bendradarbiaujama su tokiomis Pietų Korėjos įmonėmis kaip “Samsung”. Gamyba turėtų prasidėti balandį, o produkciją planuojama pardavinėti ne tik Lietuvoje ir Baltijos regiono valstybėse, bet ir Rusijoje, Vakarų Europoje.

Praėjusią savaitę kita Pietų Korėjos įmonė UAB “LK Green Energy” Tauragėje atidarė panašią gamyklą, kur investicijos sieks 15 mln. eurų, planuojama sukurti 100 darbo vietų.

Pagal užsienyje įgyvendinamus investicinius projektus Pietų Korėja patenka į aktyviausių šalių penkioliktuką. FDiMarkets.com duomenimis, Lietuvoje, be šių naujausių investicijų, nuo 2003 m. dvi Korėjos kapitalo bendrovės investavo 6,6 mln. EUR ir sukūrė 55 darbo vietas.

LED lempos

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: