(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lapkričio 25 – 28 d. Kaune lankysis Tarptautinių vaikų žaidynių prezidentas Torsten Rasch ir Generalinis sekretorius Richard Smith.

Dar 2009 m. vasarą Kauno miestas kreipėsi į Tarptautinių vaikų žaidynių komitetą, kad miestas būtų įtrauktas į miestų pretendentų, kuriuose galėtų būti organizuojamos vaikų žaidynės, sąrašą. Komitetas atsižvelgdamas į puikius kauniečių rezultatus per žaidynes sutiko, kad Kaunas būtų įtrauktas į sąrašą.

Šiais metais Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas dar kartą kreipėsi į komitetą, jog būtų pradėti reikiami darbai, Kaunas būtų įvertintas, ar yra pasirengęs suorganizuoti tokias žaidynes.

Delegacija Kaune lankysis, nes ketina įvertinti Kauno miesto sportines bazes ir miesto tinkamumą surengti Tarptautines vaikų žaidynes mūsų mieste.

Lapkričio 26 d. (penktadienį), 10 val. – 11.30 val. Tarptautinių vaikų žaidynių prezidentui ir generaliniam sekretoriui Savivaldybės mažojoje salėje bus pristatytas Kauno miestas, jie bus supažindinti su miesto sportinėmis bazėmis, taip pat su miesto sportiniais pasiekimais, planais. Prezidentas pristatys Žaidynių koncepciją, reikalavimus jas siekiančiam surengti miestui, finansinius aspektus.

Nuo 12 val. delegacija vyks apžiūrėti statomos Žalgirio arenos. Vėliau apsilankys miesto sportinėse bazėse.

Tarptautinės vaikų žaidynės yra globojamos Tarptautinio olimpinio komiteto. Jos vyksta kasmet vis kitame pasaulio mieste jau daugiau nei 40 metų. Šiose žaidynėse dalyvauja keli tūkstančiai jaunųjų sportininkų, kurie varžosi 6-10 sporto šakų.
Sprendimas dėl žaidynių vietos yra priimamas iš antro (3 metų terminas). Jau yra žinoma, kad 2011 m. žaidynės vyks Lankarkšyre (Škotijoje), 2012 m. Daegu (Korėjoje).

Be Kauno miesto taip pat norą surengti tarptautines vaikų žaidynes yra pareiškę Joure (Nyderlandų), Tralee (Airijos), Windsor (JAV), Ushgorod (Ukraina) miestai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: