Kaunas.lt archyvo nuotr.

Prasidėjus šiltajam metų sezonui miesto policija sulaukia vis daugiau centre ir senamiestyje gyvenančių žmonių skundų dėl vėlai pasibaigiančių renginių ir jų keliamo triukšmo. Tiek miesto vadovai, tiek ir policija visų gyventojų prašo supratingumo dėl triukšmo svarbiausių renginių, skirtų kauniečiams ir miesto svečiams, metu.

„Šiltuoju sezonu vyksta daugiau renginių viešose vietose, dėl to triukšmo lygis miesto centrinėje dalyje vakarais, o kartais ir nakties metu yra šiek tiek didesnis. Gyventojų prašytumėme būti supratingesniems ir viešų renginių metu netrukdyti policijos darbo, kuri tuo metu turi rūpintis visų mūsų saugumu”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Pasak Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjo Albino Vilčinsko, per pastaruosius kelerius metus senamiestis vėl atgijo ir tapo kauniečių bei miesto svečių traukos zona.

„Visą šią savaitę šurmuliuoja Kauno miesto dienos, tad įvairūs koncertai vyksta ne tik savaitgalį, bet ir darbo dienomis. Visi renginiai bei jų laikas yra suderinti su Renginių organizavimo Kauno viešose vietose komisija, jiems išduoti leidimai”, – teigė A.Vilčinskas.

Visi Kauno miesto viešose vietose organizuojami renginiai privalo turėti išduotus savivaldybės leidimus. Retais atvejais svarbiausiems miesto renginiams leidimai išduodami ne tik vakaro metu, nuo 18 iki 22 val., bet ir po 22 val.

„Prasidėjus Kauno miesto dienoms sulaukėme nemažai gyventojų skambučių. Jie skundžiasi, kad dėl kylančio triukšmo patiria daug nepatogumų, negali pailsėti. Tačiau policijos pareiga yra užtikrinti renginio dalyvių ir žiūrovų saugumą, mes negalime nutraukti renginio, kuriam yra išduotas leidimas”, – sakė Kauno policijos Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Pagal šiuo metu galiojančias Triukšmo prevencijos Kauno miesto viešosiose vietose taisykles, atvirose viešosiose vietose renginiai gali būti organizuojami dieną ir vakare, išskyrus Joninių, kalėdinius, naujametinius ir kitus svarbiausius renginius, kuriuos rengti nustatyta tvarka yra išduotas Savivaldybės administracijos pažymėjimas ar leidimas.

Uždarose patalpose organizuojamų renginių laikas yra neribojamas, tačiau viduje skambanti muzika ar skleidžiama garsinė informacija negali sklisti į išorinę aplinką.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: