(c) A.Lapkauskaitės archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Nacionalinėje futbolo akademijoje vykusiame pirmajame vaikų futbolo kamuolio žongliravimo konkurse užfiksuotas ir pirmasis rekordas – kaunietis Lukas kamuolį į orą išmušė 2625 kartus iš eilės.

Nugalėtojas prisipažino, kad pats nebūtų išdrįsęs pats dalyvauti tokiame konkurse ir yra be galo dėkingas savo treneriui Vytautui Vaškūnui bei savo tėveliui, kurie paskatino ryžtis šiam žingsniui. „Esu be galo patenkintas savo pasiektu rezultatu, nes iki tol man kamuolį pavyko išmušti tik 2300 kartų“ – po konkurso švytėdamas kalbėjo Lukas.

Antroji vieta konkurse atiteko šiauliečiui Dominykui Kubilinskui, kuris kamuolį išmušinėjo 1493 kartus. Trečią vietą iškovojo dar vienas kaunietis Klaudijus Midveris (1374).

Konkurse su vaikinais išdrįso varžytis ir vienuolikmetė Justina iš Kauno. Vienintelė konkurse dalyvavusi mergina kamuolį išmušinėjo 33 kartus. Jaunoji futbolininkė teigė, jog jai koją pakišo jaudulys ir patikino, kad kitą kartą stengsis pasirodyti geriau ir šiam konkursui treniruosis papildomai.

Konkurse dalyvavo 1999 metais gimę ir jaunesni vaikai iš Kauno, Babtų, Plungės, Šiaulių ir Mažeikių. 31 dalyvis varžėsi dėl Lietuvos futbolo federacijos bei „Hummel“ prizų ir teisės tapti vaikų Lietuvos žongliravimo rekordininku. Jauniausias dalyvis buvo septynmetis Matas.

Konkurso metu skaičiavimo komisijai, kurią sudarė Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai, vadovavo FIFA kategorijos arbitras Gediminas Mažeika bei A lygos inspektorius Gintautas Ratkevičius.

Lietuvos futbolo federacijos projektų skyriaus vadybininkas Vaidotas Rastenis išreiškė viltį, kad tokie renginiai taps tradiciniais ir išplis visoje Lietuvoje: „Kadangi turime oficialų atspirties tašką, tikimės kad kiti miestai užsikrės šiuo pavyzdžiu ir stengsis pagerinti jaunųjų futbolininkų Kaune pasiektą rekordą.“

Siekiant rekordą įteisinti oficialiai, visi renginio protokolai, nuotraukos ir filmuota medžiaga bus pateikta Lietuvos rekordų agentūrai „Factum“.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: