(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į Vyriausybę ir Seimo narius, prašydamas skirti lėšų Žalgirio arenos Nemuno saloje dviejų lygių stovėjimo aikštelės įrengimui.

„Priminsiu, jog šis statinys sujungs abu naujai pastatytus tiltus į Nemuno salą ir pačią areną. Todėl Žalgirio arena niekaip negalės funkcionuoti be šios dviejų lygių aikštelės, ant kurios viršaus atsiras pagrindinė aikštė ir įėjimai į sporto ir pramogų rūmus. Tikiuosi Jūsų supratimo ir palaikymo šiam svarbiam ne tik Kaunui, bet ir visai valstybei nacionaliniam objektui“, – savo laiške rašė A.Kupčinskas.

Savivaldybė sulaukė geros žinios – Seimo finansų ir biudžeto komitetas, vadovaujamas kauniečio Kęstučio Glavecko, pritarė prašymui skirti 20 mln. litų.

Pagrindinis komitetas pasiūlė Vyriausybei pakoreguoti kitų metų valstybės biudžeto projektą, kuriame būtų įtrauktos šios būtinos lėšos, skirtos automobilių stovėjimo aikštelės prie arenos įrengimui. Anksčiau mero prašymui jau pritarė Seimo Jaunimo ir sporto komisija.

Vyriausybė 2006 metais Kauno pramogų ir sporto kompleksą Nemuno saloje pripažino nacionalinės svarbos objektu.

Kauno miesto savivaldybė vysto viešąją infrastruktūrą aplink Žalgirio areną: iškeliami nuotekų tinklai, tiesiami vandentiekio, nuotekų, šilumos, elektros ir skirstomojo punkto, ryšio tinklai, statomi įvažiavimo tiltai ,,A“ ir ,,B“ ir dviejų lygių automobilių stovėjimo aikštelė, atliekami teritorijos ir krantinių tvarkymo darbai.

Statybos rangos sutartis dėl B dalies dviejų lygių automobilių stovėjimo aikštelės statybos darbų jau yra pasirašyta. Darbų kaina – 25,1 mln. litų. Rangovai darbus jau pradėjo, nes Savivaldybė šioms statyboms skyrė 5 mln. Lt skolintų lėšų.

Žalgirio arenos statybą bendrovė „Vėtrūna“ įsipareigojo baigti iki 2011 m. vasario 1 d. Dviejų lygių automobilių stovėjimo aikštelės įrengimas negali būti atskirtas nuo bendro projekto įgyvendinimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: