(c) KTU SA archyvo nuotr.

Rugsėjo 20-23 d., Kaune aidėjo jaunimo balsai: vyko Kauno Jaunimo dienos 2011, kurias organizavo Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ (KJOSAS). Šių dienų tikslas buvo parodyti, jog Kaune jaunimas yra iniciatyvus, aktyvus bei vieningas.

„Džiaugiuosi įvykusiomis Jaunimo dienomis ir pakankamai gerai išpildytais renginiais. Taip pat labai noriu padėkoti visoms prisidėjusioms organizacijoms, kurios inicijavo bei įgyvendino savo renginius ir tokiu būdu papuošė Jaunimo dienas, o dar labiau tariu AČIŪ visiems savanoriams, dirbusiems kartu su mumis.

Pateisinome mūsų visų per šiais metais vykusią Vasaros Akademiją išsikeltus lūkesčius – per keturias dienas sugebėjome surengti 24 renginius.

Turime kur tobulėti kitais metais ne kiekybės, bet kokybės atžvilgiu, tačiau tai tik didina entuziazmą toliau dirbti jaunimo labui“, – Kauno Jaunimo dienas 2011 reziumavo pagrindinė jų koordinatorė ir KJOSAS Valdybos vicepirmininkė Ernesta Juciūtė.

Kauno Jaunimo dienos 2011 buvo suskirstytos į 4 kategorijas: moksleivių, studentų, nevyriausybinių organizacijų (NVO) ir jaunimo dienas.

Pirmąją – moksleiviams skirtą – dieną vykęs Moksleivių forumas – tai gera pradžia naujos komunikacijos sistemos vystymui tarp moksleivių, jaunimo NVO ir miesto savivaldybės, kuri padės šioms skirtingoms savivaldoms bendrauti ir veikti kartu dėl Kauno miesto. Moksleivių alėja tądien tapusi Laisvės alėja džiugino ir tuo pačiu stebino praeivius meninių išraiškų gausa.

Antroji Kauno Jaunimo dienų 2011 diena buvo skirta studentams, kurie labiausiai išsiskyrė 1600 balionų papuošę pagrindinę pėsčiųjų gatvę Kaune – Laisvės alėją.

Nors balionai itin greitai buvo įvairiais būdais pašalinti iš jų buvimo vietos, šios neįprastos akcijos pagrindiniai organizatoriai – Kauno studentų savivaldų atstovai – džiaugiasi, jog bent vieną rytą miesto gyventojai, eidami į darbą, mokslo įstaigas ar rytinę mankštą, galėjo pasimėgauti pirmą kartą taip papuošta Laisvės alėja.

Vakare vykęs studentiškos grupės „Unplugged“ koncertas aplink Soborą subūrė miestiečius, kurie tuo pačiu metu buvo vaišinami arbata iš „Vero Cafe“. Tą patį vakarą Kauno Rotušėje vyko jaunimo apdovanojimai.

NVO skirta – trečioji – diena išsiskyrė renginių gausa, kuriuos savarankiškai ir sėkmingai organizavo bei įgyvendino pačios KJOSAS narės. Dieną vykusi NVO mugė buvo didžiausia per paskutinius trejus metus KJOSAS organizuota mugė, tačiau kitais metais planuojama keisti jos koncepciją, kad pati mugė pritrauktų dar daugiau dalyvių ir būtų naudingesnė dalyvaujančioms organizacijoms.

Filmuką apie NVO mugę, kurį parengė KobraTV, galite rasti čia.

Vakare vykę tradiciniai Šauniausios NVO (ŠNVO) rinkimai pulsavo jaunatvišku ritmu: vyravo šypsenos, plėvesavo vėliavos, girdėjosi skanduotės, šūkiai bei dainos.

Kauno kurčiųjų jaunimo asociacija tą vakarą nugalėjo ir tapo teisėti kitų ŠNVO rinkimų organizatoriai.

Paskutinės – jaunimo – dienos metu visi kauniečiai galėjo garsiai vieni kitiems pasakyti ką nors gražaus, nes kiemelyje prie restorano „Miesto sodas“ buvo paruošta vieša vieta su garsiakalbiu ir plakatu „Pasakyk ką nors gražaus“.

Tądien Laisvės alėja taip pat buvo gyva meno dirbtuvėmis: šokiais, įvairiais eksperimentais, gatvės muzikantų bei graffiti piešėjų pasirodymais. Vakare džiazo ritmu buvo minimas 15-tasis KJOSAS gimtadienis.

Spalvinga renginių palete nušvitusios Kauno Jaunimo dienos 2011 pagyvino miesto atmosferą, o jaunimas darkart įrodė, jog įvairios idėjos gali virsti realybe veikiant išvien.

KJOSAS informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: