Gegužės 25 – 30 dienomis Kauno menininkų namai kviečia apsilankyti organizuojamuose renginiuose.

Gegužės 23 d., pirmadienį, 17 val. kviečiame į pirmąjį susitikimą su poete, dramaturge, aktore, Lietuvos rašytojų sąjungos ir Lietuvos teatro sąjungos nare Daiva Čepauskaite. Vakarą ves poetas, eseistas Donaldas Kajokas.

D. Čepauskaitė gimė 1967 m. balandžio 24 d. Marijampolėje. Studijavo Kaune. Gavo medikės diplomą, bet gydytoja netapo. Dar studijų metais D. Čepauskaitė pradėjo lankyti jaunimo teatro studiją, kuriai vadovavo Stanislovas Rubinovas. Nuo 1990 m. dirba Kauno jaunimo kamerinio teatro aktore.

D. Čepauskaitė rašo poeziją, pjeses vaikams ir suaugusiems. Jos eilėraščių yra išversta į anglų, vokiečių, švedų, suomių, latvių, rusų ir lenkų kalbas.

*****

Gegužės 25 d., trečiadienį, 17 val. Kauno menininkų namuose vyks kauniečių rašytojų knygų aptarimas, pavadintas skambiu „Pegaso” vardu. Už geriausią praėjusių metų kūrinį bus įteikta „Vieno lito” premija.

Poezijos pavasaris – tarptautinis poezijos festivalis, iškiliausias kasmetinis literatūrinis renginys Lietuvoje, rengiamas Lietuvos Rašytojų sąjungos. Jame savo kūrybą skaito Lietuvos ir užsienio poetai, dalyvauja aktoriai, dainininkai, muzikantai, dailininkai.

Festivalis rengiamas kasmet nuo 1965 m., paskutinę gegužės savaitę. Poetų ir skaitytojų susitikimai vyksta įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, o Poezijos pavasario laureatas tradiciškai vainikuojamas Kaune.

Festivalio dienomis pagerbiami ryškiausi praėjusių metų poetai, įteikiami prizai už poezijos vertimus į lietuvių kalbą, už lietuvių poezijos vertimus į kitas kalbas, už svariausią debiutą almanache, pagerbiamas aktorius poezijos skaitovas.

„Poezijos pavasario“ programa

24 d. 12 val. – Poezijos popietės gimnazijose ir mokyklose:
• Kauno A. Smetonos gimnazija. (Geležinio vilko g. 28)
• Kauno A. Puškino gimnazija. (Vytauto pr. 50)
• VšĮ Kauno „Vyturio“ katalikiškoji vidurinė mokykla. (Taikos pr. 51)
• Kauno T. Ivanausko vidurinė mokykla. (Vėtrungės g. 1)
24 d. 19 val. – Sakralinės poezijos skaitymai. (Šv. Mergelės Marijos ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje, Aleksoto g. 3)
25 d. 17 val. – Kauno rašytojų „Pegasas“. „Vieno lito“ premijos įteikimas. (Kauno menininkų namai, Putvinskio 56)
26 d. 17 val. Poezijos skaitymai. (J. Grušo memorialiniame muziejuje, Kalniečių g. 93)
27 d. – 15 val. Poezija VDU Kauno botanikos sode. (Ž. F. Žilibero g. 6)
27 d. 18 val. „Poezijos pavasario“ laureato vainikavimas ir literatūros vakaras. (Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje, Rotušės a. 13)

*****

Gegužės 28 ir 29 d. šeštadienį ir sekmadienį nuo 16 val. skambės „Populiari muzika“. Kauno menininkų namai kviečia į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį paklausyti varpų muzikos koncertų. Karilionu skambins Giedrius Kuprevičius. Renginys nemokamas.

*****
Kauno menininkų namuose gegužės 30 d., pirmadienį, 18 val. rūbų modeliuotojos, Lietuvos Dizainerių sąjungos narės Onutės Kujelienės kūrybos valanda „Sugrįžau neišėjus…“.

Rūbų kolekcijas „Jaunystė“ ir „Paukščiai“ pristatys Kauno ir Ukmergės jaunimo mados studijos. Taip pat dalyvaus: bardas Romas Naidzinavičius, paukščių balsų atkūrėja Gražina Gabrilavičienė, dambrelininkas Egidijus Darulis. Bus rodomos Gintarės Mitalaitės vaizdo projekcijos ir fotografo Danieliaus Karaliaus nuotraukos.

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val.), o taip pat visose TIKETA kasose. Bilieto kaina 10 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 8 Lt). Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt.

Kauno menininkų namų informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: