Kauno miesto moksleiviams - virtualus konkursas
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno mokyklose naudojami inovatyvūs mokymo metodai ir modernios technologijos leidžia ne tik efektyviai patenkinti moksleivių poreikius, bet ir sudominti juos mokymosi procesu.

Šiemet minint Muziejų metus bei Dionizo Poškos Baublių – pirmojo viešo Lietuvos muziejaus – 200 metų jubiliejų, buvo nutarta įgyvendinti idėją muziejinę aplinką perkelti į virtualią erdvę ir suorganizuoti virtualų istorijos konkursą „Istorijos mokomės gyvai“. Įgyvendinti šią mintį paskatino ir praėjusiais mokslo metais didelio pasisekimo sulaukęs virtualus istorijos konkursas „Žalgirio mūšiui – 600“.

Trečiadienį, vasario 8 d., Kauno miesto 6-7 klasių moksleiviai turės galimybę dalyvauti šiame virtualiame istorijos konkurse. Virtuali konkurso forma yra ne tik patrauklesnė moksleiviams, bet ir lengviau prieinama didesniam mokinių skaičiui. Šiuo metu jau užsiregistravo daugiau nei 400 dalyvių iš 32 Kauno miesto mokyklų.

„Tai labai patraukli forma, kuri atitinka šių dienų vaikų poreikius. Mokiniai jau įpratę didžiąją dalį informacijos susirinkti iš virtualios erdvės. Šioje terpėje paskleistą informaciją jie atkoduota ir įsisavina daug greičiau. Popieriniai variantai nebėra tokie patrauklūs ir priimtini šiuolaikiniam mokiniui“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Formaliojo švietimo poskyrio vedėja Vilija Adaškevičienė.

Pasiruošti konkursui mokiniai galėjo lankydamiesi muziejuose bei virtualiose jų parodose, tyrinėdami eksponatus, muziejus reprezentuojančias ir istorinę vertę turinčias eksponatų nuotraukas, kurias parinkti organizatoriams padėjo muziejininkai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: