(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto bendrojo lavinimo 28 mokyklose startuoja „Vaikų linijos” inicijuota akcija – Savaitė „Be patyčių”. Šiemet į šią akciją užsiregistravo rekordinis ugdymo įstaigų skaičius – 535 mokyklos visoje Lietuvoje. Akcijos metu vaikai pieš, dainuos, gamins draugystės apyrankes, žiūrės patyčių prevencijos filmus, kurs įvairias aplinkas saugiai mokyklai, dalyvaus įvairiuose koncertuose ir vakaronėse.

Mokyklos į tokius renginius įtraukia ir tėvus; jiems organizuojami praktiniai seminarai apie patyčias, tėvai padės vaikams kurti „Draugystės sieną”, simboliniais ir kūrybiniais būdais mėginama ne tik atkreipti dėmesį į patyčių problemą, tačiau ir mokyti tą problemą spręsti.

Mokyklos pasitelkė Nacionalinės patyčių ir smurto programos Olweus parengtus instruktorius, kad jie paskaitytų paskaitėles mokiniams, kaip atpažinti patyčias, kaip su jomis kovoti.

Eigulių seniūnijos ugdymo įstaigos, visos devynios bendrojo lavinimo mokyklos, įsitraukusios į akciją, mėgina novatoriškais metodais kurti saugias aplinkas: Všį VDU “Rasos” gimnazijos specialistai ėmėsi kurti saugius nuo patyčių vaikų ir mokytojų mikrorajonus, M.Mažvydo mokyklos bendruomenė rašys ilgiausią laišką vaikui, kuriam nesiseka. Visose mokyklose bus pateikta daug vizualiosios didaktinės medžiagos vaikams, tėvams ,mokytojams apie patyčias. Visos Eigulių mokyklos bus atviros seniūnijos bendruomenei norinčiai susipažinti su vaikų darbais ir piešiniais, stendine informacija.

Dainavos seniūnijos mokyklos telksis socialinius partnerius organizuojant veiklas mokyklose, renginiams imamas dramos žanras bei piešinių terapija. Didelę renginių gausą ir vaikams, ir tėvams, ir specialistams pasiūlė Kauno Dainavos Jaunimo centras , kviesdamas į paskaitas apie patyčias.

Šančių seniūnijos mokyklos savo patyčių prevencijos veiklas daugiau orientavo į meninę-kūrybinę ugdomąją veiklą, kuri lengvai suprantama mokiniams ir turi nemenką poveikį.

Šilainių seniūnijos mokyklos, kaip ir daugelis Kauno mokyklų pasirinko, plakatų, piešinių , savaitės simbolinio logotipo kūrimą. Mokyklos per pasaką, muziką, dailę ieško kelio į saugios mokyklos, kurioje nėra patyčių, formavimą.

Žaliakalnio seniūnijos mokyklos patyčių prevenciją kuria pasitelkdamos edukacinę instrumentuotę: apyrankes, ženklelius, lankstinukus. Vaikai pagal visus amžiaus koncentruos įtraukti į šviečiamąsias veiklas su tėvais ir pagalbos vaikui specialistais.

Kauno miesto Švietimo ir ugdymo skyrius pateikė socialiniams pedagogams filmą „Klasė” su rekomendacija rengti šią savaitę šio filmo peržiūrą pedagogams, kaip metodinę priemonę, rodančią kaip su ši problema veikia vaikus.

Tikimasi, kad ši akcija atkreips visuomenės dėmesį į labai opią mūsų šalyje problemą ir padės ją spręsti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: