Šį savaitgalį Kaunas nemiegos — nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio ryto kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami pramogauti įvairiose miesto erdvėse.

Jaunimo iniciatyvinė grupė “Idėja Kaunui” ir visuomeninė organizacija “Vieningas Kaunas” rugsėjo 18 dieną, nuo 20 valandos vakaro iki 6 valandos ryto kviečia siausti nemokamame renginyje “Kauno naktys: kultūra ir aš”.

Antrus metus miesto naktinį gyvenimą gaivinantis renginys pakvies į pusšimtį įvairaus žanro ir stiliaus projektų. Bus siūloma paklausyti įvairios muzikos koncertų, apsilankyti menininkų dirbtuvėse, apžiūrėti naktinę parodą, pasidomėti muziejų ekspozicijomis, taip pat pasivaišinti arbata.

Nakties renginiai vyks Rotušės aikštėje, Laisvės alėjoje, įvairiose Senamiesčio erdvėse, visą naktį veiks šeši muziejai, bus rengiami įdomūs konkursai, pristatomi originalūs projektai. Visą renginio programą galite rasti čia.

“Smagu, kad miesto jaunimas imasi gaivinti miesto naktinį gyvenimą, rūpinasi kauniečių laisvalaikiu, kitaip sakant, budina Kauną iš letargo miego. Kadangi mūsų judėjimas siekia kurti modernų ir gyvą miestą, “Kauno naktų” projekto tikslai yra mums labai artimi, todėl mielai nusprendėme šią įdėja visokeriopai palaikyti”, — sakė žinomas verslininkas, “Vieningo Kauno” vadovas Visvaldas Matijošaitis.

Aktyviai “Vieningo Kauno” veikloje dalyvaujantis architektas, legendinės grupės “Antis” lyderis Algirdas Kaušpėdas pastebėjo, jog “Kauno naktys” — puiki galimybė kauniečiams kitomis akimis pamatyti savo miestą ir tapti svarbių permainų dalyviais. “Vilniuje naktinis gyvenimas verda nuolat, o Kaune po darbo valandų ištuštėja net pagrindinės miesto gatvės. Gal tokie renginiai, kaip “Kauno naktys” įžiebs gyvybės intelektualiai nukraujavusiam Kaunui ir miestiečiamas suteiks pasitikėjimo savimi ir savo miestu”, — sakė A.Kaušpėdas.

“Reikia gerų idėjų ir noro jas įgyvendinti. Iš savo patirties žinau, jog kauniečiai laukia netradicinių renginių, panaudojant pažįstamas, bet neatrastas miesto erdves. O naktį Kaunas atrodo visai kitoks, todėl turime padėti savo miestą atrasti iš naujo”, — sakė daugelio originalių meninių projektų autorė, aktyvi “Vieningo Kauno” narė, dailininkė Jolanta Šmitienė.

“Kauno naktys” — ne pirmas renginys, kurį organizuoja ir remia “Vieningas Kaunas”. Šios organizacijos iniciatyva šią vasarą prasidėjo Senamiesčio gaivinimo akcijos, taip pat “Vieningas Kaunas” surengė ir parėmė gausybę miesto bendruomenių rengiamų projektų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: