(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Vasario 4 dieną Kauno valstybinėje filharmonijoje surengta šventė miesto ugdymo įstaigų vadovams. Jos metu miesto meras Andrius Kupčinskas 40 įstaigų vadovams įteikė padėkos raštus už įvairius pasiekimus ugdymo srityse 2010 metais.

Šventėje dalyvavo ir pedagogus sveikino Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius bei ir švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

„Gerbiami švietimo įstaigų vadovai. Noriu išreikšti jums solidarumą ir pagarbą. Aš taip pat esu vadovas, žinau, kokią atsakomybę jūs prisiimate, kokį didelį darbą atliekate. Mokyklose mokiniai gauna ne tik žinių, bet ir žmogiškumo pagrindus. Tepadeda jums Dievas, būkite laimingi, turėkite viltį”, – kalbėjo vyskupas metropolitas S. Tamkevičius.

„Džiaugiuosi galėdamas dalyvauti jūsų pagerbimo iškilmėse. Kaune yra daug ir įvairių švietimo įstaigų. Linkiu, kad bendromis jėgomis įveiktume visus trukdžius, daugiau laiko turėtume kūrybai. Linkiu pasitikėjimo ir stiprybės. Ačiū jums už gražius darbus”, – kalbėjo ministras G. Steponavičius ir teikė J. ir P. Vileišių katalikiškos vidurinės mokyklos direktorei D. Lapėnienei padėkos raštą.

„Noriu prisidėti prie jau pasakytų sveikinimų. Dėkoju už jūsų darbus, už bendruomeniškumo ugdymą. Jums tenka rūpintis, kaip panaudoti Europos Sąjungos lėšas, reikia teisinių, finansinių, vadybinių žinių. Kitose valstybėse mokyklų vadovai tokių darbų neatlieka.

Noriu pasidžiaugti, kad per mūsų kadenciją atlikta labai daug gražių darbų. Stengiamės atsižvelgti į jūsų norus, bet ne viskas nuo mūsų prikluaso. Ko negalime atlikti patys, jūsų prašymus nukreipiame ministerijai”, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Pagerbti švietimo ir ugdymo įstaigų vadovus atvyko mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis, keletas miesto Tarybos narių ir administracijos vadovų.

Susirinkusiems pedagogams koncertavo Kauno miesto simfoninis orkestras, dainavo Merūnas Vitulskis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: