Jau tradiciniu tampantis Kauno „Žalgirio“ organizuojamas 3 prieš 3 gatvės krepšinio turnyras ir vėl sukvies visus krepšinio mėgėjus į lauko aikšteles. Tikras gatvės krepšinio alsavimas, šventėje dalyvausiantys žalgiriečiai ir šventinė nuotaika balandžio 30-ąją lydės visus susirinkusius.

Kauno „Žalgirio“ oficialioje interneto svetainėje jau prasidėjo komandų registracija. Dalyvių gausa pasižyminčiame turnyre šiemet bus ribojamas dalyvaujančių komandų skaičius. Todėl gatvės krepšinio mėgėjai raginami paskubėti registruotis.

Praėjusiais metais net 800 dalyvių sulaukęs krepšinio mėgėjų turnyras 3 prieš 3 vyks šalia Kauno „Akropolio“ esančioje aikštėje prie Karmelitų bažnyčios. Čia balandžio 30-ąją komandos varžysis šešiose amžiaus grupėse.

Šių metų turnyre bus ir naujovių – atskira grupė bus skirta negalią turintiems žmonėms. Taip pat ankstesniuose turnyruose buvusi Šeimų grupė virs Mišria grupe. Šiame pogrupyje žaidžiančių komandų aikštelėje vienu metu turės būti bent vienas vaikas (gimęs 1997 m. ar vėliau) ir viena moteris ar mergina. Kaip ir praėjusiais metais atskirą grupę suformuos žurnalistai, kurie žais kartu su „Žalgirio“ rėmėjų komandomis.

Šią dieną primins kiekvienam turnyro dalyviui suteikti dveji marškinėliai, o turnyro metu krepšininkus atgaivins Birštono mineralinis vanduo „Vytautas“ ir „Akvilė“. Nugalėtojų komandų lauks vertingi „Žalgirio“ ir rėmėjų prizai.

Kaip ir ankstesniuose „Žalgirio“ organizuotuose turnyruose galios „auksinė 10 sekundžių“ taisyklė. Pagal ją per paskutines 10 rungtynių sekundžių pelnyti taškai turės didesnę vertę.

Turnyre apsilankysiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ne tik pasveikins ir įteiks prizus nugalėtojų komandoms, bet ir dalyvaus konkursuose kartu su žiūrovais. Vietoje užsiregistravę dalyviai galės išbandyti sėkmę virtuoziškų metimų žaidime „Aplošk žalgirietį“ bei kitose rungtyse, o gerą atmosferą padės sukurti šmaikštūs vedėjai ir gatvės krepšinio muzikos ritmas.

Komandų registracija į „Žalgirio 3×3 gatvės krepšinio turnyrą“ vyks iki balandžio 19 dienos. Rungtynių tvarkaraščiai bus paskelbti balandžio 27 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: