(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

„Kitas variantas“ – tai savanoriška organizacija, Lietuvoje veikianti nuo 2008 m. gegužės, o Kaune įsikūrusi metais vėliau – 2009 m. gegužę. Organizacijos tikslas – kurti ateitį, padedant jauniems žmonėms išsiugdyti savybes ir gebėjimus, kurie padėtų jiems geriau pažinti save, atskleisti visą savo vidinį potencialą ir tapti pilnaverčiais, laimingais ir sėkmingais visuomenės nariais.

Siekdama savo pagrindinio tikslo – sėkmingos asmenybės išugdymo – organizacija rengia praktinius mokymus. Projektai, kuriuose dalyvauja ar ketina dalyvauti „Kitas variantas“ yra arba bus kaip priemonė šiam tikslui pasiekti. Organizacija rengia tęstinius, 1-2 metus trunkančius nemokamus mokymus 14-19 m. jaunimui įvairiose vietose: mokyklose, dienos centruose, vaikų globos namuose.

Šiuo metu „Kitas variantas“ Kaune turi apie 30 aktyviai veikiančių narių, tačiau organizacija plečiasi ir narių nuolat didėja. Organizacijoje gali savanoriauti (ir tai sėkmingai daro) labai įvairūs žmonės: skirtingo amžiaus (nuo moksleivių iki suaugusių), profesijų, pomėgių ir t.t. Visus šiuos žmones vienija noras pasidalinti savo turimomis žiniomis ir patirtimi su kitais.

Prisijungti prie organizacijos yra labai paprasta: tiesiog apsilankykite „Kito varianto“ interneto svetainėje www.kitasvariantas.lt, kurioje galėsite plačiau sužinoti apie organizaciją, jos veiklą, komandas ir pan. O paspaudę skiltį „Savanoriams“ galėsite užsiregistruoti ir laukti pakvietimo į artimiausią organizacijos pristatymą.

Organizacija išsiskiria savo idėja, kuri skelbia, jog asmenybės ugdymo žinios turi būti prieinamos mokiniams, jaunimui, nepaisant jų arba jų tėvų socialinės padėties (t.y. nemokamai). Nepaisant to, kad organizacija dirba savanorišku principu, ji siekia kokybės, kurią stengiamasi pasiekti ugdant ir tobulinant savanorių kompetencijas. Kadangi „Kitas variantas“ neapsiriboja viena sritimi, savanoriai turi galimybę tobulėti ir išbandyti save lektoriavime, viešųjų ryšių, finansų, žmogiškųjų išteklių valdymo bei kitose srityse. Skirdami savo laiką, energiją, idėjas savanoriai gauna vertingų mokymų, kuriuos gali pritaikyti tiek organizacijos veikloje, tiek asmeniniame gyvenime, darbe. Nauji organizacijos nariai užmezga įdomias ir naudingas pažintis, turi galimybę mokytis ir tobulėti bei augti kaip asmenybės.

VIZITINĖ KORTELĖ

  • Interneto svetainė: www.kitasvariantas.lt
  • Kauno skyriaus vadovo vardas, pavardė: Živilė Mitkutė
  • Kontaktai: zivile@kitasvariantas.lt, +370 650 53444
  • Būstinės neturi, tačiau nariai renkasi Vytauto Didžiojo universitete.
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: