(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Europos Komisija kviečia dalyvauti Europos kalbų konkurse „Pasakojimai apie kalbas“. Linksmomis ir įdomiomis pasakojimų formomis siekiama parodyti, kaip įvairiai žmonės gali pasinaudoti užsienio kalbų žiniomis. Šios papasakotos istorijos taip pat paskatins mokytis užsienio kalbų. Konkurse žmonės kviečiami pasidalyti pasakojimais apie tai, kaip kalba nustebino, prajuokino, sujaudino, leido pasijusti laimingiems ar atvėrė duris. Konkurse gali dalyvauti visi Europos Sąjungos piliečiai nuo 18 metų. Konkurso dalyvių pasakojimai yra skelbiami interneto svetainėje, už juos galima viešai balsuoti. Konkursas ir viešas balsavimas vyksta iki 2011 m. sausio 31 dienos.
Dalyviai, pasinaudodami vaizdo siužetais, fotografija, tekstu ir kitomis priemonėmis gali papasakoti savo asmeninę istoriją. Ši istorija gali būti apie bet kurią pasaulio kalbą, tačiau kūrinys turi būti pateiktas kuria nors viena iš 23 oficialių Europos Sąjungos kalbų.

Vienas nacionalinis laimėtojas iš šalies 2011 m. gegužės 10 d. bus pakviestas apsilankyti Briuselyje, apdovanojimų ceremonijoje. Nugalėtojams iš įvairių šalių bus suteikta galimybė susitikti su įžymiais žmonėmis, kurie remia šį konkursą. Trims konkurso dalyviams iš 31 Europos šalies Briuselyje bus suteiktas Europos čempiono titulas ir įteiktas ypatingas prizas.

Norintieji dalyvauti konkurse turi užpildyti konkurso svetainėje pateiktą dalyvio anketą. Pastarąją ir daugiau informacijos apie konkursą rasite čia.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: