KMN archyvo nuotr,

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) kovo 19 d., antradienį, 18 val., „Kūrybos valandoje“ susitikimas su humoristu, 2011 metų Įsimintiniausiu Kauno menininku Jurgiu Gimberiu. Kūrybos valanda bus skiriama juokingai, o kartais ir graudžiai Gimberio mažajai prozai. O vakarą „Su grauduliu balse“ ves Dovilė Zelčiūtė. Bus kalbama apie gyvenimą, juoko ir ašarų proporcijas. Įėjimas nemokamas. Kviečiame. Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Per ketvirtį amžiaus rašytojas Jurgis Gimberis išleido 14 linksmų knygų ir – smagu pakartoti jo žodžius – tebetiki, „kad juokas, net šypsena, gali padaryti žmogų laimingą“. Visai nesvarbu, kad ta laimė tetrunka akimirką, jeigu „pilko molio Motiejui“, taip susiraukėlį pavadino Antanas Gustaitis, bent trumpam pasitaiso nuotaika. Visi žinome, kaip nelengva alsuoti nustekentiems ekonominių, socialinių, psichologinių, politinių ir visų kitų skersvėjų, tad tedžiūgauja piliečiai, atsidūrę „gimberiškojo humoro magijos valdose“, kaip taikliai pastebėjo Aleksas Dabulskis.

Tačiau patys humoristai nevaikšto plačiai išsišiepę, džiugūs, apsikaišę laurais, vieši pagyrimai jų atsargiai privengia. Jurgis bene dvidešimt metų nepailsdamas rašė, vertė iš rusų kalbos, kol kolegos paskyrė žaismingai pavadintą Vieno lito (1999) premiją, kuri įteikiama už geriausią kauniečio rašytojo metų knygą, humoristą pastebėjo Kauno meno kūrėjų asociacija (2005), Kauno savivaldybė paskyrė Kultūros ir meno premiją (2008), kolegos menininkai išrinko Įsimintiniausiu Kauno menininku 2011, o šiais 2013 metais rašytojui įteiktas Santakos garbės ženklo II laipsnio apdovanojimas.

Be graudulio balse kviečiame kovo 19 d. į Kauno menininkų namus!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: