(c) Krs.lt archyvo nuotr.

Artėjant svarbiausioms metų šventėms Moksleivių krepšinio lyga, padedama Kauno rajono savivaldybės tarybos narės Evelinos Valskytės, nusprendė paįvairinti dienas Kauno rajono globos vaikų namų auklėtiniams. Šeštadienį 17 globos namų auklėtinių geltonuoju autobusiuku išvyko į Kauną, kur picerijoje susitiko su Lietuvos čempionėmis Kauno „Viči-Aistės“ krepšininkėmis Kristina Alminaite, Milda Sauliūte, Vita Kuktiene, Amanda Kiemežys ir Courtnay Pilypaitis. Krepšininkės labai mielai sutiko vaikus, o vaikai greitai įsidrąsino ir nuoširdžiai bendravo su Eurolygos turnyre rungtyniaujančiomis krepšininkėms. Globotiniai žaidėjoms pasakojo apie save, dalijosi įspūdžiais, klausinėjo merginų apie krepšinį ir valgė didžiausias picas.

Po sočių pietų vaikai vyko į Arvydo Sabonio krepšinio centrą. Čia jiems buvo parodytos sporto salės, rūbinės ir kitos patalpos, kur nuolat treniruojasi ir gyvena krepšinio centro auklėtiniai, MKL čempionatų dalyviai ir būsimos Lietuvos krepšinio žvaigždės. Pagynės vaikų globos namų auklėtiniams buvo įteiktos Moksleivių lygos rėmėjų dovanėlės – šokoladai, plakatai ir kiti krepšinio suvenyrai.

Susipažinę su krepšinio centro darbu ir gavę dovanų, vaikai liko stebėti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovos tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Kauno“ ekipų. Vaikai labai aktyviai palaikė ,,Žalgirio“ komandą.

Po rungtynių su jaunaisiais sporto mėgėjais pabendrauti atskubėjo „Žalgirio“ krepšininkai Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Paulius Jankūnas, Tadas Klimavičius ir Artūras Milaknis. LKL vicečempionai bendravo su vaikais, dalijo autografus ir fotografavosi. Krepšininkų parodytas dėmesys vaikams suteikė daug įspūdžių ir šilumos.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: