© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Suomijoje 24 metų slaugas trečiadienį buvo nuteistas kalėti devynerius metus už tai, kad išprievartavo 27 slaugos namų pacientus, kuriems buvo nuo 74 iki 100 metų, pranešė naujienų agentūra STT.

“Pasak teismo, visos aukos – senyvo amžiaus slaugos namų pacientai, kuriems buvo nuo 74 iki 100 metų ir kuriuos slaugė tas vyras”, – rašoma STT pranešime.

Prievartavimai vyko 2013-2014 metų laikotarpiu vienoje neįvardytoje slaugos ligoninėje. Senjorai buvo prievartaujami savo lovose ar tualete, nurodė Suomijos pietvakariuose esančios Pirkanmos srities teismas.

Dėl 27 išprievartavimų ir dviejų vertimo lytiškai santykiauti atvejų kaltinamajam grėsė 12 metų kalėjimo. Tačiau jam buvo skirta trumpesnė įkalinimo bausmė, nes vyras visapusiškai bendradarbiavo su tyrėjais, šiems aiškinantis nusikaltimus, kurie buvo įvykdyti “be pašalinių liudininkų ir apie kuriuos aukos negalėjo papasakoti dėl savo sveikatos būklės”.

Dalis aukų sirgo senatvine demencija, kai kurios turėjo fizinę negalią.

Pats slaugas sakė, kad lygtinis paleidimas ir viešieji darbai būtų pakankama bausmė, tačiau teismas pažymėjo, kad jis veikė “sistemingai”, ir be įkalinimo bausmės dar įpareigojo vyrą aukoms sumokėti 18 tūkst. eurų už padarytą žalą.

Siekdamas apsaugoti aukas, teismas neatskleidė, kur vyko šie nusikaltimai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: