(c) KTU SA archyvo nuotr.

Pagrindinė KTU Studentų atstovybės veikla yra studentų atstovavimas universitete. KTU SA vardas byloja, kad visa veikla yra skirta studentų labui. Organizacijos nariai kiekvienais metais tiesiogiai su jais susiduria: konsultuodami apie stipendijų ir paskolų skirstymą; rūpindamiesi patogumais bendrabučiuose; rūpindamiesi studijomis ir darbo klausimais tiek Lietuvoje, tiek užsienyje; organizuodami kultūrinius, pramoginius bei sporto renginius; konsultuodami Lietuvos studento pažymėjimo (LSP) klausimais.

KTU SA gyvuoja jau 17 metus – 1993 metais įkurta KTU Studentų sąjunga 2002 metais pervadinta į KTU Studentų atstovybę

KTU SA jungia 13 fakultetinių Studentų atstovybių, todėl per metus iš viso yra vykdoma daugiau nei 100 projektų. Tai ir kultūrinės, ir socialinės, ir akademinės bei kitos iniciatyvos. Dalis projektų skirti tik fakulteto studentams, dalis viso universiteto ar visų Kauno aukštųjų mokyklų akademinei bendruomenei, dalis – visiems kauniečiams ir miesto svečiams. Projektus remia Universitetas, miesto savivaldybė, Švietimo ir mokslo ministerija, kiti fondai bei privačios įmonės. Džiugu, kad jau tradicija tapo tokios akcijos kaip „Padovanokime šypseną“, skirta vaikų globos namuose augantiems vaikams, „Papuoškime Kauną“, skatinantis kauniečių meilę savo miestui, „Infomenas“, primenantis apie antrinių žaliavų panaudojimą bei daugybė kitų pilietiškumą ir visuomeninį aktyvumą skatinančių projektų.

KTU SA vienija apie 350 aktyvių narių. Prie KTU SA veiklos gali prisijungti bet kuris aktyvus universiteto studentas. Metų pradžioje kiekviena fakultetinė atstovybė organizuoja priėmimus, tačiau ir įsibėgėjus mokslo metams visi norintieji yra priimami.

KTU SA yra viena didžiausių jaunimo organizacijų dirbanti ne tik studentų, bet ir viso Kauno miesto jaunimo labui.  Organizacija tiki, jog kartu galima pasiekti geriausių rezultatų.

VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė: www.ktusa.lt
  • Prezidentas: Mindaugas Grajauskas
  • Kontakai: Tel. (8 37) 300857 , faks. (8 37) 300962, el. paštas: rsv@ktusa.lt
  • Būstinės adresas: K.Donelaičio g. 73, LT-44029 Kaunas
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: