(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė nuo balandžio 15 d. iki spalio 15 d. atleisti asmenis nuo vietinės rinkliavos už leidimą prekiauti Kauno viešosiose vietose (lauko kavinėse). Pasiūlymą inicijavo meras Andrius Kupčinskas.

2009 metais Kauno miesto savivaldybė jau buvo atleidusi lauko kavines nuo vietinės rinkliavos. Tuomet leidimai prekiauti buvo išduoti 53 lauko kavinėms.

„Praėjusiais metais lauko kavinių savininkai, atsižvelgdami į savo galimybes, raštu įsipareigojo prisidėti prie miesto centro gaivinimo. Verslininkai padėjo projekto „Einam 2009“ organizatoriams, gyvos muzikos vakarų dalyviams, gražino miesto centrą, todėl norime vėl paskatinti lauko kavinių savininkus aktyviai dalyvauti miesto gyvenime“, – teigė meras.

Šiuo metu pagal galiojančias Vietinės rinkliavos už leidimus prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose nuostatas, asmenys už lauko kavinių 1 kv. m turi mokėti 0,15 Lt už dieną centrinėje miesto dalyje ir senamiestyje bei apie 0,10 Lt už dieną kitose viešosiose miesto vietose. Nuo 2000 metų šie tarifai nebuvo didinti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: