(c)Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus vadovaujama valstybinė komisija poeto, dramaturgo, vertėjo, visuomenės veikėjo Justino Marcinkevičiaus laidotuvėms organizuoti aptarė laidotuvių scenarijaus pagrindus.

Kaip pažymėjo komisijos pirmininkas premjeras Andrius Kubilius visi komisijos sprendimai pagrįsti Justino Marcinkevičiaus žmonos Genovaitės ir jo artimųjų pageidavimais.

Atsisveikinti su velioniu poetu Justinu Marcinkevičiumi, pašarvotu Lietuvos mokslų akademijos didžiojoje salėje (Gedimino pr. 3), Lietuvos žmonės kviečiami penktadienį, vasario 18 d., nuo 15 iki 22 val. ir šeštadienį nuo 8 iki 14 valandos.

Šv. Mišios už Justiną Marcinkevičių Vilniaus Arkikatedroje bazilikoje bus aukojamos šeštadienį 9 val.

Laidotuvės vyks šeštadienį, vasario 19 d., 14 val. Poetas amžinojo poilsio atguls Antakalnio kapinėse.

Taip pat komisija vieningai nutarė, kad pagerbiant tautos poeto atminimą Lietuvoje nuo rytojaus 7 val. ryto iki šeštadienio 22 valandos bus skelbiamas gedulas.

Informuojame, kad nuo 2011 m. vasario 18 d. 7 valandos iki 2011 m. vasario 19 d. 22 valandos prie, virš ar ant valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų, įmonių ir organizacijų, taip pat gyvenamųjų namų turi būti iškelta Lietuvos valstybės vėliava su gedulo ženklu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: