(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Š. m. balandžio 30 d. Lietuvos Caritas mylinčius klasikinę muziką bei neabejingus filantropinėms idėjoms pakvies į labdaros koncertą, skirtą Caritas globojamoms mamoms ir jų vaikams paremti.

Penktadienio vakarą susirinkusiesiems gros Milda Čepinskienė (smuikas), Viktorija Kukauskaitė (smuikas) ir Loreta Haidari (fortepijonas). Pusantros valandos truksiančiame koncerte skambės H. Huber, J. S. Bach, Ph. Glass, J. Svendsen, C. Franck, Cl. Debussy kūriniai.

Lietuvos Caritas atstovų teigimu, šis labdaros koncertas yra pirmasis, kurį ėmėsi organizuoti Lietuvos Caritas organizacija.

„Per dvidešimt Caritas gyvavimo Lietuvoje metų daug kartų galvojome kažką panašaus surengti, tačiau kasdieniai darbai vargstančiųjų labui dažnai atimdavo ne tik darbo, bet ir laisvalaikiui skirtą laiką“, – kalbėjo Lietuvos Caritas generalinio direktoriaus pavaduotoja Janina Kukauskienė.

„Lietuvos Caritas projektų darbuotojai nuolat pabrėžia, jog tarp klientų sparčiai daugėja vienišų mamų, kurios dėl gyvenime susiklosčiusių aplinkybių dažnai negali pasirūpinti ne tik vaikais, bet ir savimi. Suvokiame, jog yra begalės akcijų, skirtų vaikams, šeimoms remti, tačiau situacija, kurią Carite matome kasdien, yra neginčytinas įrodymas, jog paramos šiai visuomenės grupei vis dar reikia. Smerkdami ar ignoruodami problemą, visuomenės pokyčių vargu ar galime tikėtis“,- įsitikinusi Janina Kukauskienė.

Koncerto rengėjų manymu, sausas prašymas paremti dažnai neduoda norimo rezultato. Svarbu ne tik prašyti, bet ir kažką mainais padovanoti.

„Dovanosime solidžius kūrinius, kuriuos atliks žavios jaunos muzikantės, dovanosime nuoširdžią padėką, sklindančią iš merginų, kurioms atiteks koncerto metu surinktos aukos, lūpų. Nuoširdumas, manau, bus svarbiausia ir stipriausia koncerto varomoji jėga. Spekuliacijos aplink mus ir taip sočiai“, – jaukią koncerto atmosferą garantavo Lietuvos Caritas atstovė.

Labdaros koncertas, skirtas Caritas globojamoms vienišoms mamoms ir jų vaikams paremti, vyks balandžio 30 d., 18 val. Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje, Papilio g. 5, Kaune. Įėjimas į renginį už auką.

Lietuvos Caritas informacija
Tel. 8-37 20 54 27

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: