(c) LFF archyvo nuotr.

„Iš sauskelnių į futbolininkų trumpikes“, „Futboliukas“ – mus „veža“ – taip „Futboliuko“ įtaką vaikams savo pranešime apibūdino pernai projekte dalyvavusi Audronė Vizbarienė, buvusi Kauno darželio „Žingsnelis“ kūno kultūros pedagogė.

Dvi dienas vykusiame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) projekto “Futboliukas” seminare ji kartu su kolege iš Kauno darželio „Ąžuoliukas“ Daiva Statkevičiene dalinosi patirtimi kaip sėkmingai vykdyti projektą savo įstaigoje.

Plati dalyvių geografija

Pedagogai iš įvairių Lietuvos kampelių – Simno, Alytaus, Krosnos, Jonavos, Raseinių, Vilkaviškio, Marijampolės, Panevėžio, Tauragės, Vilniaus, Grigiškių, Elektrėnų ir Ukmergės – į Nacionalinę futbolo akademiją Kaune susirinko šią savaitę.

Jau ketvirtus metus vykdomas LFF ilgalaikės vaikų masinio futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS) projektas „Futboliukas“ šiemet tapo išskirtiniu – jame dalyvauja tik darželiai ir darželiai-mokyklos, o seminare dalyvavo beveik vien tik moterys. Vienintelį vyriškį delegavo Vilkaviškio lopšelis-darželis „Eglutė“.

Į akademijos maniežą atvyko ir mažieji „mokytojai“ – darželio „Ąžuoliukas“ vaikučiai, kurie, kartu su kūno kultūros pedagoge D.Statkevičiene, seminaro dalyvėms pademonstravo kaip vyksta „Futboliuko“ užsiėmimai jų darželyje.

Įgytos žinios padės sudominti vaikus

Vėliau praktinius ir teorinius užsiėmimus vedė Nacionalinės futbolo akademijos Kaune direktorius Raimondas Statkevičius bei Lietuvos kūno kultūros akademijos lektorius Rimas Kazakevičius.

“Vienos pedagogės buvo labiau sportuojančios, kitos mažiau, bet svarbiausia tai, kad visos stengėsi gerai atlikti pratimus, įsiminti juos ir vėliau pritaikyti savo darželiuose”, – vertino dalyves R.Statkevičius.

Marijampolės darželio-lopšelio „Rūta“ pedagogė Živilė teigė, kad projekte dalyvauti tikrai verta: „Džiaugiuosi čia atvažiavusi. Užsiėmimai tikrai buvo naudingi. Pratimai su futbolo kamuoliu ir be jo tikrai įdomūs. Jais galima lengvai sudominti vaikus ir ne tik juos.“

Didžiulis susidomėjimas

„Futboliukas“ – tai labai paprasta futbolo atmaina, kuri žaidžiama 3 prieš 3 uždarose patalpose. Projekto rengėjų teigimu, žaidimas 3 prieš 3 vaikams suteikia daug daugiau džiaugsmo nei įprasti komandiniai žaidimai, nes vaikai yra betarpiškai įtraukiami į žaidimą ir visi gauna progą žaisti su kamuoliu.
Šiemet projektas sulaukė itin didelio susidomėjimo – gerokai daugiau nei 100 paraiškų – tad LFF nutarė padvigubinti dalyvių skaičių iki 48 ir apmokymus surengti dvejoms grupems. Antrasis seminaras bus surengtas vasario 1-2 dienomis.
Projekto dalyviams LFF dovanojo universalų futbolo inventorių, su kuriuo vaikai galės žaisti futbolą ištisus metus. „Futboliuko“ šventės darželiuose vyks sausio – kovo mėnesiais.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: