(c) Valdo Knyzelio nuotr.

FIFA Paplūdimio futbolo kategoriją turintis teisėjas Romualdas Cviklinskis ketvirtadienį išvyksta į Romą, kur teisėjaus prestižiniame paplūdimio futbolo turnyre “Euro Beach Soccer Cup”.

Nuo 1998 metų vykstantis kasmetinis turnyras “Euro Beach Soccer Cup” dažniausiai pradeda žemyno paplūdimio futbolo sezoną. Varžybose dalyvauja stipriausios 8 Europos paplūdimio futbolo rinktinės. Šiemet tokiomis yra Italija, Ispanija, Portugalija, Prancūzija, Rusija, Lenkija, Šveicarija ir Vengrija.

Antrus metus iš eilės komandos rungsis Italijos sostinėje Romoje, istorinėje “Didžiojo cirko” (Circo Massimo) vietoje netoli Koliziejaus. Rungtynes transliuos “Eurosport” televizijos kanalai.

R.Cviklinskis į turnyrą kviečiamas kaip FIFA kategorijos arbitras. “Malonu būti įvertintam pakvietimu į tokio aukšto lygio varžybas. Anksčiau esu teisėjavęs Europos ir Pasaulio čempionato atrankose, tačiau į šį turnyrą esu kviečiamas pirmą kartą. Kalbėjau su Latvijos ir Rusijos teisėjais – jie pakvietimo į Romą nėra gavę“, – LFF.lt sakė 33 metų arbitras iš Vilniaus.

Prieš varžybas teisėjams nebus laiko atsipalaiduoti, nes dar teks išlaikyti teorijos ir fizinio pasirengimo egzaminus.

„Dėl jų į varžybų vietą paprastai vykstame prieš vieną ar dvi dienas. Pagal griežtas organizatorių taisykles, normatyvų neįvykdę teisėjai keliauja namo, o kelionės išlaidas turėtų apmokėti tos šalies federacija. Pernai egzaminus išlaikė visi, anksčiau būdavo ir neišlaikiusiųjų. Arbitrai čia turi atvykti geros formos“, – pasakojo R.Cviklinskis.

Lietuvos teisėjas šiemet taip pat pakviestas teisėjauti į dar du turnyrus. Liepos viduryje R.Cviklinskis Italijoje teisėjaus Pasaulio čempionato Europos zonos atrankos varžybose, o liepos pabaigoje keliaus į Ispanijoje vyksiantį Europos čempionato atrankos turnyrą.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: