(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir toliau skina pergales Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Šeštadienį žalgiriečiai užtikrintai įveikė „Šiaulių“ komandą (92:66) ir šventė jau devintąją pergalę iš eilės. Turnyrinėje lentelėje kauniečiams tai ir toliau leidžia džiaugtis aukščiausia pozicija.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Pirmieji pasižymėjo svečiai (0:2), tačiau po Tomo Delininkaičio metimo iš vidutinio nuotolio ir Mindaugo Kuzminsko tritaškio pirmavo „Žalgiris“ (5:2). Mantui Kalniečiui aistruolius pradžiuginus įspūdingu dėjimu su varžovo pražanga, ekipas skyrė tie patys trys taškai – 8:5. Tiesa, „Šiauliai“ atsakė keliomis tiksliomis atakomis iš eilės, persverdami žaidimo „svarstykles“ jau savo naudai – 12:8. Vos pasirodęs ant parketo aktyviai į žaidimą įsiliejo Travisas Watsonas, kuris privertė varžovus ne kartą prasižengti. Po trijų jo sumestų baudų švieslentėje degė skaičiai 13:14. Nepaisant to, šiauliečiai nemažino apsukų – Žygimantui Janavičiui realizavus tritaškį, „Žalgirio“ deficitas išaugo iki 13:19. Kėlinuko pabaigoje svečiai nesugebėjo sustabdyti Mirzos Begičiaus ir Dainiaus Šalengos – pirmasis pelnė keturis, antrasis – tris taškus, o tai lėmė, jog Antano Sireikos auklėtinių pranašumas aptirpo iki trijų taškų – 20:23.

Kauniečiai antrąjį ketvirtį pradėjo ne taip, kaip to buvo galima tikėtis (23:29). Vis tik prabėgus kelioms minutėms krepšininkai pagaliau pajautė žaidimo ritmą – M.Kuzminskas rezultatyviai užbaigė aštrų reidą, o Artūras Milaknis sumetė abi baudas (27:31). Po akimirkos M.Kuzminskas perėmė kamuolį, aistruolius pradžiugindamas gražiu dėjimu (29:31) bei priversdamas savo buvusį trenerį A.Sireiką prašyti minutės pasitarimo. Po jo „Žalgiris“ ir toliau dominavo: A.Milaknis prasiveržė ir neklydo iš arti, Paulius Jankūnas pataikė abi baudas, tuo tarpu D.Šalenga įkrovė kamuolį iš viršaus – 35:31. Ir vėl labai sėkmingai kėlinuko pabaigoje darbavosi aukštaūgis M.Begičius – keturi jo taškai leido „Žalgiriui“ išsaugoti turėtą pranašumą (40:36), o P.Jankūno baudos – ir padidinti (42:36). Ir tai dar nebuvo viskas – gražų tašką kėlinukui padėjo M.Kalnietis, pasinaudojęs M.Kuzminsko perdavimu – 45:36.

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ netruko susikrauti dviženklį pranašumą: M.Begičius pataikė du metimus pusiau kabliu, T.Klimavičius realizavo vieną baudą, o M.Kuzminskas suklaidino varžovą po krepšiu bei niekieno netrukdomas pridėjo du taškus – 52:40. Įpusėjus ketvirčiui „Šiauliai“ prie tritaškio linijos pamiršo T.Delininkaitį, kuris tokio šanso nepraleido – 55:42. Kad ir kaip stengėsi svečiai, žalgiriečiai buvo geresni – po D.Šalengos taškų su pražanga, Omaro Samhano bloko ir P.Jankūno taikliu metimu su pražanga pasibaigusios greitos atakos švieslentėje degė skaičiai 63:44. Nors „Šiauliai“ kiek sumažino atsilikimą, prieš paskutines dešimt minučių „Žalgirio“ pranašumas abejonių nekėlė – 63:49.

Kiek sėkmingiau paskutinę rungtynių atkarpą pradėjo svečiai iš Saulės miesto (53:63), tačiau T.Watsono ir M.Begičiaus taškai varžovams dar labiau priartėti neleido – 67:54. Vienu metu ekipas skyrė aštuoni taškai, vis tik jau kitoje atakoje dviženklį pranašumą atstatė M.Begičius, įkrovęs kamuolį iš viršaus (69:59). Po D.Šalengos tritaškio, P.Jankūno ir M.Begičiaus baudų situacija išliko tokia pati – 76:65. Varžovai ir toliau kauniečius stabdė pražangomis, o šie užtikrintai metė baudas – savo progas išnaudojus P.Jankūnui ir DeJuanui Collinsui skirtumas pasiekė 15 taškų ribą – 80:65. Jau kitoje atakoje P.Jankūnas smeigė tritaškį, dar labiau padidindamas persvarą – 83:65. Vos pasirodęs ant parketo per minutę keturis taškus baudų metimais surinko M.Kuzminskas, padėdamas „Žalgiriui“ įgyti didesnį nei 20 taškų pranašumą – 87:65. Ir tai dar nebuvo viskas – P.Jankūnas pridėjo tritaškį, o perėmęs kamuolį tašką susitikimui efektingu dėjimu padėjo M.Kuzminskas – 92:66.

„Žalgiris”: P.Jankūnas 20 (10 atk. kam.), M.Begičius 18 (5 blk., 3 rez. perd.), M.Kuzminskas 16, D.Šalenga 12, T.Delininkaitis 8 (4 rez. perd.), M.Kalnietis 6 (5 atk. kam.), T.Watsonas 5, A.Milaknis 4, D.Collinsas 2 (4 rez. perd.), T.Klimavičius 1.

„Šiauliai”: Ž.Janavičius 13 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), D.Weaveris 12 (6 atk. kam.), V.Šarakauskas 11 (6 atk. kam.), R.Harrisas 8.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: