(c) Kauno valstybinio muzikinio teatro archyvo nuotr.

Gastrolėms Kaune rengiasi Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. Birželio 3 dieną Kauno valstybiniame muzikiniame teatre klaipėdiečiai parodys premjerinį spektaklį vaikams Francis’o Poulenc’o „Drambliuko Babaro istorija” ir kauniečio kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus naujausią miuziklą „Veronika”, režisuotą Jono Vaitkaus.

Dviejų veiksmų miuziklą pagal lietuvių literatūros klasiko Antano Vienuolio apsakymą „Paskenduolė” kompozitorius parašė Klaipėdos muzikinio teatro užsakymu. Pirmajame partitūros puslapyje ranka užrašė: „Antano Vienuolio apsakymo šimtmečiui ir nepakitusiai dabarčiai”.
G. Kuprevičiaus teigimu, nebuvo lengva atgaivinti prieš 100 metų sukurtą istoriją, nes reikėjo pačiam patikėti ir kitus įtikinti, kad ji vis dar aktuali.

Kauno valstybiniame muzikiniame teatre G. Kuprevičiaus miuziklas „Veronika” bus rodomas birželio 3 d., 18 val.

Tą pačią dieną mažieji Kauno žiūrovai išvys ir naujausią Klaipėdos muzikinio teatro pastatymą vaikams – Francis’o Poulenc’o „Drambliuko Babaro istorija”.

Gerasis prancūziškas drambliukas Babaras – jau pensinio amžiaus. Šiemet jam sukanka 80 metų, tačiau bent jau Prancūzijoje Babaras tebėra vis toks pat populiarus ir gyvybingas.

Šiaip pasaulyje ši istorija dar nebuvo pateikiama kaip spektaklis, o pasakojama skaitovo ir F. Poulenc’o muzika grojama fortepijonu. „Norėjome šiuolaikinius vaikus ir jų tėvelius artinti prie muzikos klausymo ir suvokimo, neužgožiant perdėtais triukais. F. Poulenc’o muzika yra nuostabi”, – sako režisierė Rima Sasnauskaitė.

Spektaklis bus rodomas 11 ir 13 val. Kauno muzikinio teatro Baltojoje salėje.

Klaipėdos muzikinio teatro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: