Kaunas.lt archyvo nuotr.

Artėjant rinkimams į Lietuvos Respublikos Seimą, politinės partijos ir kandidatai vis aktyviau reklamuojasi viešosiose miesto erdvėse.

Neretai rinkiminės kampanijos metu pritvirtintų plakatų galima išvysti ir draudžiamose vietose – ant elektros stulpų, medžių ir pan. Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybą oficialiai įpareigojo tokiems Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimams skirti kur kas didesnį dėmesį.

„Prašau Viešosios tvarkos tarnybos darbuotojus įspėti miesto teršėjus ir įpareigoti pašalinti tokias nelegalias reklamas, o neįvykdžius reikalavimo – bausti teisės aktų nustatyta tvarka. Tai yra toli gražu ne pavienis reiškinys, todėl įpareigoju tarnybą aktyviau stebėti tokius atvejus ir atitinkamai reaguoti, nes rinkimai netruks prabėgti, o miestas liks apšnerkštas”, – rašoma mero kreipimesi.

Pasak Viešosios tvarkos tarnybos vedėjo Rimo Sideros, patvirtintose Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse yra įvardinta, kur ir kokiais atvejais draudžiama kabinti lauko reklamą, taip pat ir politinę.

Šios taisyklės draudžia įrengti reklamines iškabas, plakatus, reklaminius skydus, stovus, stendus ar kitokius viešuosius užrašus bei kitus laikinus statinius be vietos parinkimo schemų, įrenginių projektų, suderintų savivaldybės nustatyta tvarka, ir leidimų. Taip pat draudžiama tvirtinti skelbimus ar kitokias nuorodas ant medžių, stulpų, pastatų ir statinių bei kitose šiam tikslui nenumatytose vietose. Asmuo, atsakingas už skelbime nurodytą veiklą, privalo užtikrinti, kad skelbimai nebūtų platinami šiam tikslui nenumatytose vietose.

„Šių taisyklių reikalavimus pažeidę fiziniai ar juridiniai asmenys atsako įstatymų nustatyta tvarka. Jiems gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. Lt”, – teigė R. Sidera.

Kauniečiai, viešosiose miesto erdvėse išvydę lauko reklamą, kuri galimai pažeidžia Miesto tvarkymo ir švaros taisykles, raginami apie tai pranešti Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybai arba savo seniūnijai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: