JCI Kaunas Žaliasis projektas 2010/2011 kviečia į dar vieną nemokamą seminarą: “Darnios transporto sistemos kūrimas ir galimybės ja naudotis”.

Data: 2011 vasario 22 d.
Vieta: E. Ožeškienės g. 18, Kaunas (ISM Vedybos ir ekonomikos universitetas, 103 auditorija)
Laikas: 18:30 val.

Seminare pristatomos temos:
„Darni transporto sistema mieste: esama patirtis, sprendimai ir nauda žmogui”. Pranešėjas Tadas Metelionis – Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vyriausiausiasis specialistas. Pranešėjas paaiškins, kas yra ekologiškas transportas, aptars transporto sukeliamas blogybes tokias, kaip cheminė ir akustinė tarša. Bus pateikti viešojo transporto privalumai lyginant su asmeniniais automobiliais, dviračių naudojimo bei vaikščiojimo pėsčiomis nauda. Taip pat pranešime bus apžvelgta Vakarų Europos miestų patirtis įgyvendinant darnaus transporto plėtros projektus, pranešėjas papasakos, kaip sekasi Kaunui diegti tokią sistemą bei pristatys artimiausius Kauno miesto viešojo transporto plėtros projektus ir elektroninio bilieto sistemą.
„Dviratis išrastas. Galime važiuoti“. Pranešėjas Linas Vainius – Lietuvos dviratininkų bendrijos pirmininkas. Dviračiais važinėti malonu, sveika ir naudinga. Tai nepakeičiama susisiekimo, laisvalaikio ir sporto priemonė, aktyvaus gyvenimo būdo ir stiliaus dalis. Apie mobilumą dviračiu ir 45 motyvus juo važinėti daugiau sužinosi seminaro metu.

Moderatorius Paulius Garbaravičius – Vytauto Didžiojo universiteto Gamtos mokslų fakulteto studentas.
Daugiau informacijos apie JCI organizuojamus seminarus galite rasti čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: