(c) Valdo Knyzelio archyvo nuotr.

Beveik trys šimtai vaikų iš Kauno miesto vaikų lopšelių ir darželių pabiro Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) aikštynuose. Mažieji nuo 3 iki 6 metų saulėtą ketvirtadienio rytmetį leido žaisdami futbolą, rungtyniaudami linksmose estafetėse, mokydamiesi valdyti kamuolį ir netgi jį pataikyti į vartus.

„Komandos būna… raudonieji, geltonieji ir žalieji. Kartais dar mėlynieji“, – futbolo komandas vardino penkiametė Elzė.

Jaunosios futbolininkės draugas Domas aiškino, jog šiandien sužaidė lygiosiomis, bet dar vakar žaidė futbolą su vyresniais berniukais ir laimėjo prieš visus: „futbolą žiūriu per televizorių ir visko pats išmokstu. O kai užaugsiu, tai žaisiu ir futbolą, ir krepšinį“.

Lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ kūno kultūros pedagogė Daiva iš su vaikučiais Akademijoje svečiuojasi ne pirmą kartą. „Stengiamės vaikus supažindinti su kiek įmanoma daugiau sporto šakų, tačiau jie futbolą ypač mėgsta. Be to, futbolo akademijoje žiemą galima žaisti manieže, o geru oru – lauko aikštėse. Mums svarbu, kad vaikai kuo daugiau judėtų“, – kalbėjo darželio mokytoja.

Nacionalinė futbolo akademija, kaip ir daugelis organizacijų bei pavienių entuziastų, prisijungė prie visoje Europoje vykstančio projekto „UEFA Grassroots day“. Nors oficialia masinio futbolo (grassroots) diena paskelbta gegužės 19, Lietuvos futbolo federacijos inicijuoti renginiai šalyje vyksta dešimt dienų – nuo gegužės 15 iki 24 dienos.

NFA renginys pretenduoja į moteriškiausio apdovanojimus – du trečdaliai dalyvių buvo mergaitės. Akademijos direktoriaus Raimondo Statkevičiaus teigimu, tai ypač svarbu. “Tikrai ne visos mergaitės rinksis futbolą ateityje profesionaliai karjerai. Tačiau vaikystėje išbandžiusios šią sporto šaką – ateityje futbolą žais laisvalaikiu su savo šeimomis, o gal atsives vaikus į futbolo stadioną stebėti profesionalų dvikovų”, – teigė NFA vadovas.

Daugiau informacijos apie projektą programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ svetainėje www.svis.lt

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: