Numatoma dalies Kauno mokyklų reorganizacija
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį (birželio 22 d.) Kauno miesto savivaldybėje vykusiame Seimo Švietimo mokslo ir kultūros komiteto išvažiuojamajame posėdyje Seimo nariai, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai, miesto savivaldybės vadovai diskutavo apie Kauno miesto savivaldybės mokyklų tinklo pertvarką. Aptartas ir katalikiškų mokyklų klausimas. Katalikiškos mokyklos – vienintelės mokyklos, kurios išvengė tinklo pertvarkos.

„Mokyklų tinklo pertvarka Kaune yra pakankamai skausmingas klausimas visiems: mokytojams, tėveliams, vaikams, todėl būtina jį spręsti atsakingai ir operatyviai, nesigręžiojant į praeitį. Tikiuosi, kad kai tik Taryba patvirtins naują mokyklų pertvarkymo bendrąjį planą, padėtis stabilizuosis“, – posėdį pradėjo Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas Švietimo mokslo ir kultūros komiteto nariams priminė, kad nuo 2002 iki 2011-ųjų Kauno miesto mokyklose nebeliko 609 klasių, t. y. mokosi 17 tūkst. mokinių mažiau. Todėl dabar dar intensyvesnė tapo prieš šešerius metus pradėta mokyklų tinklo optimizacija.

„Visi žinome, kad optimizuojant tinklą kilo tam tikrų trukdžių, tačiau iš viso per septynerius metus pertvarkytos 22 mokyklos. Septyni darželiai-mokyklos pertvarkyti į ikimokyklines įstaigas, septynios (pradinės, pagrindinės ir vidurinės) mokyklos prijungtos prie kitų mokyklų. Keturios vidurinės mokyklos pertvarkytos į pagrindines, viena pradinė pertvarkyta į pagrindinę. Dar trys vidurinės mokyklos, akreditavus vidurinio ugdymo programą, pertvarkytos į gimnazijas“, – pertvarkos rezultatus vardino A. Bagdonas.

Pasak Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo A. Bagdono, rudenį Kauno miesto savivaldybės tarybai bus teikiamas naujas koreguotas mokyklų pertvarkymo bendrasis planas, kuriame atsispindės nauji Vyriausybės nutarimai, Švietimo įstatymo pataisos. „Tada bus aišku, kokioms mokykloms ateityje bus leidžiama komplektuoti 11 klases, o kas iš jų turės keisti savo profilį. Galbūt neišvengiamai ateityje kai kurias mokyklas teks net uždaryti dėl mažėjančio vaikų skaičiaus Kauno mieste“, – apie esamą padėtį kalbėjo Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas A. Bagdonas.

Mokyklų tinklo pertvarkos perspektyva 2011-2012 mokslo metams:

3 mokyklos taps progimnazijomis (1-8 kl.);

3 vidurinės taps pagrindinėmis (1-10 kl.);

5 vidurinės mokyklos nekomplektuoja,

11-ųjų klasių ir sekančiais mokslo metais taps pagrindinėmis;

1 taps gimnazija (vykdyta vidurinio ugdymo programos akreditacija).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: