(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Jau šiandien, 18 val. Menininkų namų „Kūrybos valandoje” – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Rita Preikšaitė. Dalyvaus: aktorius Egidijus Stancikas ir koncertmeisterė Beata Vingraitė.

Įėjimas nemokamas. Informacija tel. (8-37) 22 31 44, www.kmn.lt

1987 m baigusi vokalo studijas Lietuvos valstybinėje konservatorijoje R. Preikšaitė tapo Kauno muzikinio teatro soliste. Čia sukūrė puikių vaidmenų operose, operetėse, miuzikluose. Dainininkė aktyviai koncertuoja. Jos parengtų vokalinių programų skalė itin plati – nuo baroko muzikos iki šiuolaikinių kompozitorių kūrinių. Ypatingą dėmesį solistė skiria lietuvių muzikai. R. Preikšaitė koncertavo su Lietuvos kameriniu ir valstybiniu orkestrais, Kauno valstybinio muzikinio teatro orkestru, Kauno valstybiniu choru ir kameriniu orkestru. Drauge su kolegomis dainininkais ir solinėmis programomis ji koncertavo JAV, Lenkijoje, Rusijoje, Estijoje, Latvijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Bahamuose. Dainininkė su aktore V. Kochanskyte ruošia muzikos ir poezijos vakarus.

R. Preikšaitė yra Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos laureatė; 2006 m. apdovanota „Fortūnos” prizu už Karmen vaidmenį G. Bizet operoje „Karmen”; 2009 m. pelnė „Tikros muzikos” apdovanojimą už įvairiažanres vokalinės kamerinės muzikos programas, atliktas Lietuvoje ir užsienyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: