susanfieldofgold.blogspot.com archyvo nuotr.

Brianas Boitano (Brajenas Boitanas), 1988 metų dailiojo čiuožimo olimpinio aukso medalio laimėtojas, kuris šią savaitę buvo paskirtas į JAV delegaciją 2014 metų Sočio žiemos olimpiadai, ketvirtadienį paskelbė, kad yra gėjus.

Savo pareiškime B.Boitano sako: “Buvimas gėjumi tiesiog yra viena dalis to, kas esu. Visų pirma aš esu amerikiečių sportininkas ir didžiuojuosi, kad gyvenu šalyje, kuri skatina įvairovę, atvirumą ir toleranciją”.

B.Boitano yra oficialioje JAV olimpinėje delegacijoje, kurios sudėtį antradienį paskelbė prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ir kurioje taip pat yra teniso legenda Billie Jean King (Bili Džin King), lesbietė.

Savo homoseksualumo neslepiančių sportininkų įtraukimas į delegaciją buvo interpretuojamas kaip įvairovės žinia Rusijai, kilus triukšmui dėl jos įstatymo prieš homoseksualus.

B.Boitano, kuris anksčiau atsisakydavo viešai aptarinėti savo seksualumą, sakė, kad jo paskyrimas buvo proga tokiam pareiškimui. Tačiau jis užsiminė, kad, jo nuomone, olimpinėse diskusijose turėtų dominuoti sporto tema.

“Kaip sportininkas viliuosi, kad galėsime išlikti sutelkę dėmesį į olimpinę dvasią, kuri aukština žmonių iš visų valstybių sporto pasiekimus”, – sakė jis.

“Mano varžymosi visame pasaulyje ir Rusijoje patirtis tokia, kad olimpiniai sportininkai gali susiburti draugystėje, taikoje ir abipusėje pagarboje nepriklausomai nuo atskirų šalių praktikos”, – pažymėjo B.Boitano.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: