tsajunga.lt archyvo nuotr.

Opozicijos netenkina praėjusių metų socialdemokratų, “darbiečių” ir “tvarkiečių” Vyriausybės veikla, tačiau jos nariai rado ir gerų žodžių.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius priekaištavo, kad premjeras Algirdas Butkevičius neatvyko į konservatorių frakciją, kai parlamentarai svarstė 2014 netų Vyriausybės ataskaitą, tačiau ją pavadino “pakankamai objektyvia ir atspindinčia realius pasiekimus”.

Jis pareiškė remiantis Vyriausybės siūlomą socialinį modelį tik darbo santykių reglamentavimo keitimo srityje, bet ne “Sodros” pertvarkymo idėjas.

A.Kubilius sakė, kad iš Vyriausybės dėl neskaidrios veiklos buvo priversti atsistatydinti 7 viceministrai, sumažėjo eksporto augimas, stringa skalūnų dujų apieška. Jis pareiškė negirsiantis Vyriausybės už sėkmingą suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo darbo pradžią ir euro įvedimą.

“Jai teko tik techniškai įgyvendinti anksčiau pradėtus projektus”, – antradienį diskusijoje dėl Vyriausybės metinės veiklos ataskaitos teigė A.Kubilius.

Tuo tarpu premjeras aiškino, kad valdžioje esant dešiniesiems, euras nuo šių metų nebūtų įvestas.

“Matyt, su jumis buvo suderinta, kad Lietuvos banko vadovybė niekaip iš pradžių nenorėjo, kad 2015 metais būtų euras įvestas ir teikė įvairiausius paskaičiavimus ir prognozes. Tai noriu labai aiškiai ir atsakingai pasakyti, po labai stipraus ir kieto pokalbio vis dėlto turėjo priimti mano pasiūlymą ir aiškiai buvo pasakyta, kad turime laikytis griežtos monetarinės ir fiskalinės politikos, ir Lietuvoje nuo 2015 metų turi būti įvestas euras”, – pareiškė A.Butkevičius.

Pasak jo, Vyriausybės nuopelnas yra ir tai, kad pernai dujų kaina sumažėjo 19 procentų.

Ekonomikos komiteto narys konservatorius Jurgis Razma pasigedo Visagino atominės elektrinės statybos perspektyvų bei Vyriausybės savikritikos.

Jis siūlė atsakingiau “žiūrėti į “Rail Baltica2″ projektą:”Nes kol kas tai yra projektas Šeštokai – Talinas. Ir kas bus, jeigu kitame finansiniame laikotarpyje nebus Europos pinigų, o mes kažkiek jų būsime išnaudoję ir visą tą projektą reikės užbaigti mokant milijardus iš Lietuvos biudžeto”, – teigė J.Razma.

Mišrios Seimo narių grupės narys Vytautas Matulevičius pareiškė, kad Vyriausybės veiklos analizė Seime yra tapusi “politinės kovos instrumentu”:”Pasigenduobjektyvaus vertinimo”.

Liberalsąjūdiečių frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis pasigedo investicijų pritraukimo idėjų, nes “gyvenimas šia diena, negalvojant apie 10 artimiausių valstybės raidos metų – toks Vyriausybės požymis”.

Biudžeto ir finansų komiteto narė, Lenkų rinkimų akcijos narė Rita Tamašūnienė priekaištavo kad Vyriausybė Seimui nėra pateikusi išvadų net dėl pusės parlamentarų prašymų įvertinti jų pataisas.

Įvertinęs Vyriausybės 2014 metų veiklos ataskaitą, Seimas atmetė opozicijos siūlymą jai nepritarti: už rezoliuciją balsavo 41, prieš – 63, osusilaikė 9 parlamentarai.

Seimo statutas numato, kad po Vyriausybės ataskaitos pateikimo ją svarsto Seimo komitetai ir rengiama speciali Seimo diskusija, kurios pabaigoje Seimas gali priimti rezoliuciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: