(c)stock.xchng archyvo nuotr.
(c)stock.xchng archyvo nuotr.

Stojantiesiems susigaudyti priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas informacijos labirintuose padės po visą šalį pasklidę studentų atstovai, – birželio 21 dieną startuoja akcija „Klausk studento“. Antrus metus akcijoje dalyvauja Lietuvos studentų sąjunga (LSS), jaunimo asociacija Studentų brolija ir seserija „barake.lt” bei interneto tinklalapis „Studentas.LT“.

„Studijų pasirinkimas stojantiesiems dažnai atrodo ilgas ir labai sudėtingas procesas. Atsižvelgiant į tai, bendrajame priėmime į Lietuvos aukštąsias mokyklas stojantiesiems apsispręsti padės tradiciškai suburta komanda šaunių studentų atstovų iš skirtingų Lietuvos aukštųjų mokyklų.

Stojančiuosius kviečiame aktyviai teirautis akcijos „Klausk studento“ konsultuojančių atstovų tiek informacijos apie bendrąjį priėmimą į aukštąsias mokyklas, tiek apie konkrečių aukštųjų mokyklų studijų sąlygas, stojimo egzaminų tvarką ir kitais susijusiais klausimais“,- teigė LSS akademinio reikalų ir socialių proceso koordinatorius Dovydas Kinderys.

Pasak D. Kinderio, LSS koordinuojama akcija tęsis iki pat bendrojo priėmimo pabaigos (š.m. rugpjūčio 12 d.). Stojantieji klausimus studentams užduoti galės apsilankę LSS koordinuojamose Studentų savivaldose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, užsukę į LSS centrinę būstinę sostinėje arba tiesiog parašę el. laišką, paskambinę specialiais akcijos telefono numeriais.

Kaip teigė LSS Akademinio proceso ir socialinių reikalų koordinatorius, toks akcijos modelis pasirinktas atsižvelgus į tai, kad ne visi stojantieji turi galimybę apsilankyti Vilniuje, kur įsikūrusi LSS centrinė būstinė.

Informacija apie akciją „Klausk studento“ taip pat prieinama jaunimo asociacijos Studentų brolija ir seserija „barake.lt“ bei „studentas.lt“ tinklalapių specialiai akcijai sukurtose rubrikose.

Akcijos metu į stojančiųjų klausimus atsakinės LSS centrinio biuro atstovai drauge su Studentų savivaldų atstovais iš Klaipėdos, Kauno technologijos, Kauno medicinos, ISM Vadybos ir ekonomikos, Lietuvos žemės ūkio, Lietuvos kūno kultūros, Vytauto Didžiojo, Vilniaus pedagoginio, Mykolo Romerio universitetų bei Kauno, Klaipėdos valstybinės kolegijų ir Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokyklos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: